Home Beniarrés Diputació reobri el jaciment de la Cova de l’Or a Beniarrés com...

Diputació reobri el jaciment de la Cova de l’Or a Beniarrés com a exemple del període Neolític alacantí

0
SHARE
Interior de la Cova de l'Or, al terme municipal de Beniarrés.

El jaciment arqueològic de la Cova de l’Or, ubicat a Beniarrés, reprèn aquest dissabte 9 de setembre la seva activitat cultural després de l’aturada de l’estiu. La Fundació CV MARQ gestiona al costat de l’ajuntament de la localitat aquesta proposta, que ofereix al visitant un recorregut complet tant pel Centre d’Interpretació com pel propi enclavament.

L’activitat, disponible dissabtes, diumenges i festius, comença amb una visita guiada al Centre d’Interpretació que inclou un recorregut pel museu i la projecció d’un vídeo per contextualitzar l’espai i el seu entorn. Des d’allà, l’itinerari continua en vehicle -inclòs al servei oferit- fins a l’inici del sender que condueix al jaciment. Després d’un xicotet recorregut a peu, i seguint les normes dels guies, s’accedeix a l’interior de la cova, on els assistents reben una explicació detallada de la forma de vida, usos i costums dels pobladors que hi van habitar fa més de 7.000 anys.

Datat en el Neolític

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha explicat que aquesta iniciativa “ens ajuda a posar en valor el nostre ric patrimoni arqueològic i mediambiental i, a més, ens permet generar noves oportunitats a l’àmbit rural, evitant el despoblament d’un municipi com Beniarrés amb poc més de mil habitants, ja que des que vam posar en marxa aquesta proposta, el juny del 2021, més de 1.350 persones n’han gaudit”.

Les persones interessades en aquesta proposta poden reservar la seva entrada o consultar més informació en aquest enllaç o cridant al telèfon 965 149 000. El Centre d’Interpretació està obert de 9.00 a 14.00 hores i les sortides cap al jaciment són a les 9.00 i a les 11.30 hores -dissabtes, diumenges i festius-.

La Cova de l’Or és un jaciment arqueològic de referència internacional del Neolític que ha estat posat en valor com a Museu de Lloc per la Diputació d’Alacant, a través de les àrees d’Arquitectura i de Cultura. Aquest procés, iniciat el 2016, ha contemplat la millora dels accessos i el condicionament de l’exterior de la cavitat per facilitar-ne les visites. Així mateix, s’han adoptat altres mesures de seguretat i accessibilitat amb la instal·lació d’una passarel·la per accedir.