Home Destacats Diversos indrets del terme municipal i el casc urbà d’Onil pateixen abocaments...

Diversos indrets del terme municipal i el casc urbà d’Onil pateixen abocaments de residus

0
SHARE
Un dels abocaments més cridaners localitzats al terme municipal d'Onil, en ple paratge natural de les Penyes Roges.

Indignació. És la sensació de molts veïns de la localitat d’Onil després de que diferents punts tant del terme municipal com del propi casc urbà han aparegut plens de residus. Aquests abocaments es centren en moltes ocasions en restes d’obra i mobles usats, així com envoltoris d’altres nous. Una pràctica perseguida i que pot desembocar en quantioses sancions per atemptar contra el Medi Ambient.

Una de les troballes més cridaneres ha tingut lloc aquesta mateixa setmana en el camí d’accés al paratge de les Penyes Roges des de la carretera que travessa la serra entre Onil i Banyeres. Aquest paratge és un dels més transitats per esportistes i caminants de la localitat, que s’han mostrat sorpresos en xarxes socials per l’incivisme dels veïns que han perpetrat els abocaments.

Reclamen sancions exemplars

A banda d’aquesta mostra d’insalubritat, un bon grapat de les illes de contenidors de residus repartides pel casc urbà també apareixen a sovint amb residus que no han d’abocar-se en ells. Onil té un ecoparc localitzat al polígon industrial Els Vassalos, en el qual es poden abocar tot tipus de residus. Qualsevol altre abocament és susceptible de ser sancionat, com estan reivindicant cada vegada més veïns per a acabar amb aquestes pràctiques incíviques.