Home Castalla Dos detinguts i 4 investigats per robatoris de cable de coure al...

Dos detinguts i 4 investigats per robatoris de cable de coure al terme municipal de Castalla

149
0
SHARE
Un agent de la Guàrdia Civil investiga els robatoris de coure.

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones i quatre més han estat investigades com a presumptes autors de diversos delictes de robatori i furt de cablejat de l’enllumenat públic, així com d’altres delictes, a localitats de la muntanya alacantina. Els autors materials dels robatoris es van fugir quan van ser sorpresos pels agents; un d’ells fins i tot va col·lidir el seu vehicle amb el policial per evitar la seva detenció.

Les investigacions es van iniciar el mes de gener, quan agents del quarter de la Guàrdia Civil de Castalla van frustrar un intent de robatori de cablatge de fanals en un dels carrers del municipi. Un vehicle amb dues persones va abandonar el lloc a gran velocitat, posant en risc altres usuaris de la via. Darrere d’aquest succés, l’Equip ROCA de la Companyia d’Ibi va iniciar l’operació Cobrecas.

Després d’analitzar el modus operandi i la informació recopilada, es va descobrir que els individus implicats durant els mesos de gener i febrer havien comès múltiples robatoris de cablejat de coure d’enllumenat públic i fibra òptica, així com un robatori amb força a una gasolinera, generant un perjudici econòmic proper als 60.000 euros, tot això al municipi de Castalla.

La ‘tapadora’

Les investigacions van portar els agents fins a una ferrovelleria a Petrer, on es va comprovar que els sospitosos havien venut 1.200 quilograms de coure cremat en un curt període de temps. Es va descobrir, a més, la complicitat de l’encarregat de l’establiment i tres persones més que, a canvi de diners, proporcionaven les seves dades per simular les vendes i evitar ser rastrejades.

Després d’acreditar la participació dels sospitosos -cinc homes i una dona entre 39 i 57 anys- en els fets investigats, es va dur a terme l’explotació de l’operació entre els dies 14 i 16 de febrer. D’una banda, els principals sospitosos van ser detinguts, mentre que l’encarregat i les altres tres persones que havien facilitat les dades personals van ser investigades.

Imputats per 5 delictes

A tots ells, segons el grau de participació, se’ls han imputat els delictes de robatori amb força, furt, receptació, contra la seguretat viària i atemptat als agents de l’autoritat. Un dels sospitosos va ser detingut quan tornava a la parcel·la on vivia, on també hi havia la zona de crema del cablatge robat. Davant la presència policial, va intentar fugir i va xocar el vehicle contra un dels cotxes dels agents, i va causar lesions lleus a un dels efectius.

L’altre sospitós va ser detingut gràcies a la ràpida actuació d’un agent de la Policia Local d’Elda fora de servei, que el va reconèixer a prop de casa seva. L’operació, dirigida per l’Equip ROCA d’Ibi, ha comptat amb la col·laboració del quarter de Castalla, Policies Locals de Castalla i Elda. Tots els detalls, inclòs el vehicle utilitzat pels delinqüents, van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Novelda.