Home Alcoi AITEX investiga un projecte per a permetre la tintura sense aigua en...

AITEX investiga un projecte per a permetre la tintura sense aigua en tota la indústria tèxtil

269
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi alberga des de fa anys l’Institut Tecnològic del Tèxtil, AITEX. Un ens que s’ha convertit en els darrers anys en tot un referent de la investigació tèxtil no sols a Espanya, sinó a tot el món. I ho ha aconseguit gràcies a les múltiples investigacions que du a terme per a optimitzar els processos productius de les empreses del ram. Des de desembre, AITEX opera des de la seua nova seu al barri alcoià de Batoi, que aquest dimecres ha sigut visitada per representants de l’àrea d’Innovació de la Generalitat.

L’ens autonòmic aporta 270.000€ per a activar un projecte d’investigació que podria transformar la producció del sector en els anys vinents. Es trata d’aconseguir que les empreses del ram puguen tintar els teixits que produeixen amb una despesa mínima d’aigua. A dia de hui, aquest element és imprescindible per a donar color a les teles, cosa que suposa un important entrebanc per a implantar la màxima sostenibilitat en elles.

Noves instal·lacions

Les investigacions d’AITEX per a reduir el consum d’aigua també beneficiaran a les empreses cosmètics, que també es nodreixen dels avanços de l’institut. Tot i que les noves instal·lacions encara no estan plenament equipades, els avanços dels tècnics i investigadors d’AITEX preveuen arribar a totes les empreses tèxtils i cosmètiques de la muntanya i a moltes més a nivell nacional.

La nova seu d’AITEX a Alcoi ha requerit d’una inversió proper als 30M€ per a crear instal·lacions d’última generació sobre 30.000m2 en els que treballen més de 350 persones.