El Grup Erum, empresa espanyola especialitzada en la injecció de productes plàstics sostenibles, participarà en la gestió dels residus apareguts a les costes gallegues treballant en el tractament i en el reciclatge dels materials recuperats a les platges. Alhora, Acteco, empresa especialitzada en la gestió, el tractament i el reciclatge de residus, i el propi Grup Erum s’encarregaran de recuperar aquest material per al reciclatge i la posterior creació de nous productes.
A través d’aquesta col·laboració, la granza -petites boles de material plàstic, que pot ser verge o reciclat- que està apareixent a les costes gallegues, i que està sent recollida de forma coordinada per les associacions i ajuntaments de la zona, serà enviada als centres de Acteco per ser processada de manera segura i respectuosa amb el medi ambient, segons la norma vigent.
Els residus han de ser tractats de manera separada i especialitzada. El material obtingut durant la recollida, i transportat als centres de gestió de residus, rebrà un tractament de selecció, filtratge i neteja per al seu reciclatge a través de la tecnologia d’Acteco, una empresa amb 27 anys d’experiència dedicada a la recuperació i la revaloració de residus industrials, amb presència a Alacant, Madrid, València, Saragossa, Corunya, Albacete, Cadis i Barcelona.
Per a l’organització de la recollida dels residus, la consultora mediambiental Ziclos Circular Economy ha ofert el seu coneixement i experiència per a la coordinació de les rutes de transport per a l’enviament del material des de les platges afectades a la planta que Acteco té a Arteixo. Aquest trasllat de la granza es faria d’acord amb uns criteris de gestió més específics segons les característiques d’aquests residus plàstics, els quals requereixen empreses especialitzades.
La granza serà reciclada a Ibi i reaprofitada a Alcoi
Una vegada realitzat el tractament de reciclatge del plàstic a la planta d’Acteco a Ibi, aquest producte serà enviat a la fàbrica que el Grup Erum té a Espanya. Allí es convertirà de nou en productes vàlids i certificats per a la seva comercialització i distribució, com penjadors reciclats; o en material plàstic per a la fabricació d’embalatges. Aquest darrer procés, el de la fabricació, dependrà de la quantitat de producte que es reculla finalment, i del material aprofitable.
Des del Grup Erum i Acteco”ens sumem així als esforços que totes les institucions estan fent per minimitzar les conseqüències d’aquest abocament. Gràcies a la tecnologia, experiència i sinergies d’ambdues empreses, aquest residu es podrà convertir en un nou recurs, promovent l’economia circular i l’aprofitament dels materials, reduint l’impacte mediambiental, les emissions i millorant l’eficiència energètica”, han traslladat les mercantils en un comunicat de premsa.