Home Destacats Dos joves, afagats ‘in fraganti’ mentre robàven beguda a la seu de...

Dos joves, afagats ‘in fraganti’ mentre robàven beguda a la seu de la Comparsa Contrabandistes d’Ibi

0
SHARE

Les Festes de Moros i Cristians estan al girar el cantó a la vila d’Ibi. Els festejos s’enceten aquest dijous 14 de setembre amb el Pregó i l’Olleta, però abans, les 14 comparses que desfilen a la localitat porten setmanes d’actes previs. Un fet que comporta que els seus locals ja continguen al menys part dels subministraments necessaris per a eixes activitats prèvies als dies grans.

És el que han degut pensar dos joves de la localitat, que han assaltat la seu d’una de les comparses per a sostraure alguns dels béns que es trobaven en ella. Ha ocorregut aquesta nit de diumenge 10 a dilluns 11 en ple centre de la localitat, on s’ubica la seu de la Comparsa Contrabandistes. La col·laboració veïnal ha sigut fonamental per a identificar als dos autors del robatori, que no ha comportat destrosses per als festers de la comparsa.

En les imatges -que ja oben en poder de la Guàrdia Civil- apareixen dos joves, un dels quals salta la tanca del local de la comparsa mentre l’altre l’espera en l’exterior per a rebre allò sostret. En concret, s’han centrat en begudes no alcohòliques, cosa que fa pensar en que es tracta més bé d’una malifeta que d’un delicte com a tal. De fet, els lladres només han accedit a la zona ‘externa’ del zoco de la comparsa, sense entrar a oficines ni altres dependències.

Denúncia interposada

El valor estimat d’allò robat supera els mil euros, segons fonts de la Comparsa Contrabandistes a les que ha tinguit accés tvA. Alguns útils de la comparsa que es trobaven a mà també han desaparegut, com un destornillador elèctric, tot i que el robatori no causarà cap problema a l’ens fester. Això, els Contrabandistes han interposat la corresponent denúncia davant la Benemèrita, que ja hauria identificat als dos lladres.