Inici Alcoià Un helicòpter i fins a 32 efectius més per torn per a...

Un helicòpter i fins a 32 efectius més per torn per a lluitar contra els incendis a la província d’Alacant

137
0
COMPARTIR

Un nou helicòpter de coordinació, fins a 32 efectius més en cas d’alerta màxima i atenció especial a destinacions de muntanya per l’afluència de més persones fugint de les concentracions. Són les principals novetats del dispositiu contra incendis forestals que ha presentat el Consorci Provincial de Bombers per a un dels estius més complicats que es recorden degut als efectes del temporal ‘Glòria’ i a les quantioses pluges.

L’arribada de l’estiu, acompanyat habitualment per altes temperatures a tota la província d’Alacant, incrementa el risc d’incendis forestals. Es tracta d’una de les lacres que posa en perill any rere any la massa forestal alacantina, majoritàriament concentrada en les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i les dos Marines. Enguany, a més, les destrosses en els boscos provocats en hivern pel temporal ‘Glòria’ fan que el risc siga major si cap. A això cal afegir les quantioses pluges de la primavera, que han fet créixer herba que ara està secant-se.

Tots aquests factors provocaran que el pulmó verd de la província d’Alacant estiga durant bona part de l’estiu en alerta 3 per ric d’incendis, el màxim que es contempla. Per això, el Consorci Provincial de Bombers ha presentat hui el seu dispositiu per a prevenir i actuar contra el foc. La principal novetat estreba en l’activació d’un segon helicòpter destinat a controlar l’estat dels paratges alacantins i, sobre tot, a coordinar el dispositiu d’extinció en cas d’incendi. S’espera així optimitzar els temps de resposta de tots els efectius per a actuar quant abans contra les flames.

Diputació preveu per a aquest estiu reforçar la presència de retens de bombers a zones muntanyoses. La pandèmia de coronavirus provocarà a moltes persones s’allunyen de les concentracions de persones de destinacions costaneres per a acudir a gaudir de la natura a l’interior de la província. Uns retens que també es mantindran actius en localitats turístiques del litoral. El dispositiu del consorci per a l’estiu de 2020 també inclou la possibilitat de reforçar amb fins a 32 efectius la xifra de bombers repartits pels parcs de la província quan la meteorologia recomane l’activació de l’Alerta de nivell 3 en quant al risc d’incendis.

El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant té reputació nacional degut a la seua experiència en actuacions a una de les províncies amb una orografia més complicada de tot el país.