Home Agres Dos nous incendis posen en risc els paratges de Catí-Maigmó a Castalla...

Dos nous incendis posen en risc els paratges de Catí-Maigmó a Castalla i l’entorn forestal d’Agres

0
SHARE

Vesprada moguda en quant a successos la d’aquest dimecres 17 d’agost a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Amb tots els ulls posats en l’incendi de la Vall d’Ebo per la seua afecció a diverses poblacions del Comtat, altres dos paratges de la muntanya alacantina s’han vist amenaçats per les flames. Es tracta de la Serra de Mariola a Agres i de les serres del Maigmó i el Sit, entre Petrer i Castalla.

En el primer dels casos, les tempestes de la vesprada de dimecres pareixen estar darrere de la proliferació d’un foc al paratge de la Cova Alta, al terme municipal d’Albaida però prop del d’Agres. Tot apunta a que ha sigut un llamp l’element que ha creat un incendi que la pròpia pluja lligada a la tempesta ha aconseguit extingir. Fins el paratge -ubicat a quasi 900 metres d’altura i de difícil accés- s’han desplaçat quatre dotacions de Bombers i també Brigades Forestals.

El Maigmó, Catí i la Serra del Sit, en perill

Hores abans, passades les 14h d’aquest dimecres 17 s’ha detectat altre foc d’origen desconegut al paratge de La Caprala, en terme municipal de Petrer. No obstant, aquesta zona es troba molt a prop de dos dels principals espais naturals de la sub comarca de la Foia de Castalla, com les serres del Maigmó i del Sit, amb afecció a la zona de Catí. La densa vegetació d’aquesta àrea i la direcció del vent han causat una gran sensació d’alarma a la Foia. Tant que s’ha desallotjat per precaució una zona d’allotjaments propera al lloc de les flames.

Les precipitacions a l’incendi de la Vall d’Ebo han permés retirar mitjans aeris que han sigut destinats a sufocar les flames d’aquest foc. L’objectiu principal ha sigut evitar que les flames donaren el salt cap als paratges de la Foia, amb molta més matèria vegetal que a la zona de Petrer. El foc s’ha donat per estabilitzat a les 20h i per controlat passada la mitjanit, encara que diverses unitats dels Bombers i Brigades Forestals han restat al paratge per a evitar rebrots. En total s’han cremat en torn a 100 hectàrees.