Home Economia La Diputació negocia el marc de subministrament d’energia perquè els ajuntaments puguen...

La Diputació negocia el marc de subministrament d’energia perquè els ajuntaments puguen esquivar la pujada de tarifes

0
SHARE
Juan de Dios Navarro, Diputat de Contractació, i Miguel Ángel Sáchez, Diputat de Medi Ambient.
Juan de Dios Navarro, Diputat de Contractació, i Miguel Ángel Sáchez, Diputat de Medi Ambient.

La Diputació d’Alacant ha adjudicat l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica 100% renovable aconseguint unes tarifes molt competitives dins de les noves condicions del mercat elèctric i afavorint així que els ajuntaments adherits a la Central de Compres de la institució puguen esquivar la pujada de preus.

Segons la Diputació, aquestes mesures aconseguiran continuar contenint l’alça de preus que ha registrat el megawatt hora l’últim any. El nou procediment negociat sense publicitat ha permés un estalvi del 50% respecte als preus oferts en una primera licitació que es va considerar inacceptable el mes de febrer passat. Els diputats de Contractació i Medi Ambient, Juan de Dios Navarro i Miguel Ángel Sáchez, respectivament, han explicat aquest matí els detalls del nou acord.

Per part seua, el diputat de Medi Ambient ha repassat els diferents projectes i actuacions que la Diputació d’Alacant està desenvolupant actualment per tal d’ajudar els municipis del territori a reduir el cost de l’energia i el seu consum energètic. En aquest sentit, Sánchez ha destacat que la institució treballa des del 2015 en el seu propi Pla Provincial d’Estalvi Energètic que contempla, entre altres accions, la creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum o la renovació dels sistemes d’enllumenat públic.

Les conseqüencies directes

L’aposta de la Diputació per la sostenibilitat queda palesa també a través de les diferents convocatòries d’ajuts que impulsa en aquesta matèria, com la destinada a la redacció de plans d’acció de l’agenda urbana o la dirigida a l’elaboració d’estudis relacionats amb la sostenibilitat energètica municipal, que inclou la creació de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible i d’estudis per al desenvolupament i la implementació de Comunitats Energètiques Locals.

Així mateix, destaquen els 6,2 milions d’euros que la institució ha destinat aquesta legislatura per a l’impuls de la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació atmosfèrica als municipis de la província. “Des de la Diputació d’Alacant hem fet un important esforç inversor entre el 2019 i el 2022 que ens ha permés duplicar el pressupost de l’Àrea de Medi Ambient i dur a terme mesures directes, efectives i, sobretot, reals”, ha assenyalat el diputat.

Finalment, Sánchez ha fet referència a la nova línia de subvencions de dos milions d’euros impulsada des de l’Àrea d’Assistència a Municipis per ajudar els consistoris més petits a minimitzar l’impacte econòmic de la pujada dels preus de l’energia i els combustibles a les instal·lacions públiques municipals.