Inici Alcoià Dos únics contagis en altra jornada sense lamentar víctimes del coronavirus a...

Dos únics contagis en altra jornada sense lamentar víctimes del coronavirus a la muntanya

221
0
COMPARTIR

Les dades de seguiment de la pandèmia de coronavirus han deixat aquest dijous 14 de maig bons registres respecte a l’evolució de la pandèmia, tant a terres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla com a la resta del territori valencià. Únicament dos nous positius per Covid19 han sigut els que s’han detectat a les localitats de la muntanya alacantina en una nova jornada sense haver de lamentar morts pel virus.

Amb aquesta nova informació, la xifra total de contagiats des de l’inici de la crisi a l’interior de la província d’Alacant ascendeix a 501 persones. S’ha superat una barrera com la del mig miliar de positius pel virus, però al llarg d’aquesta setmana són únicament 8 les persones que han contragut la infermetat a les 32 poblacions que composen les comarques de la muntanya alacantina.

La d’aquest dijous 14 de maig -jornada en la que es compleixen 2 meses des de la declaració de l’Estat d’Alarma- és la tercera de les 4 jornades que han transcorregut en que no s’ha registrat cap mort per coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi. la xifra total de víctimes de la pandèmia es manté a la zona en les 114 persones, més de 90 de les quals han perdut la vida als dos centres geriàtrics amb brots ja controlats a Alcoi i Onil.

Tot i els bons registres, que permeten a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estar en Fase I del desconfinament, les comarques continuen en els llocs capdavanters de la incidència del virus a tota la regió. Els virulents episodis a les residències de la Tercera Edat mantenen al departament de la muntanya com a quart amb major xifra d’infectats per cada 100.000 habitants amb més de 365 persones per a eixa quantitat.

En quant a la xifra de víctimes, l’interior alacantí segueix segon en quant a xifres absolutes només per darrere d’una de les principals adscripcions de tota la Comunitat: el de l’Hospital General de València. Una plaça que també ocupa en quant al percentatge de víctimes per cada 100.000 habitants, situat per damunt dels 83 i només superat pel de Requena amb vora 144.

A nivell regional han sigut 9 les víctimes de virus en una nova jornada en la que les altes hospitalàries (222) han més que duplicat a les noves infeccions (109). Cal destacar que la província de Castelló no ha registrat hui cap mort per coronavirus.