Home Alcoià Tant sols un 2,7% dels alacantins ha desenvolupat anticossos contra el Covid19

Tant sols un 2,7% dels alacantins ha desenvolupat anticossos contra el Covid19

403
0
SHARE

Al llarg de les darreres jornades, els departaments de Sanitat de cada comunitat autònoma han estat duent a terme els anàlisis per a determinar l’afecció del coronavirus a cada territori. Són els coneguts com a tests de seroprevalència, que determinaran, previsiblement, quina és la incidència del Covid19 a Espanya. En el cas de la muntanya alacantina, són 72 famílies -24 d’Alcoi, 24 de Cocentaina i 24 d’Ibi- les que s’han fet els anàlisis per a determinar els percentatges de població que ja ha passat el virus i quina quantitat és immune a ell.

Les dades obtingudes es centren en l’àmbit provincial, i determinen que únicament el 2,7% dels habitants de la província ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus. El percentatge és lleugerament superior al de la Comunitat Valenciana, ubicat en el 2,5%, però molt inferior a les províncies amb més població immunitzada. Sòria (14,2%), Conca (13,5%) i Segòvia (12,6%) són les províncies espanyoles amb major percentatge de població immune al Covid19. En la situació contrària es troben Huelva (1,5%) i Múrcia (1,4%).

Les dades de seroprevalència ajuden a diagnosticar la capacitat d’una determinada societat per a resistir una infecció. No obstant, són necessaris percentatges de població immunitzada molt superiors a l’espanyol (5%) per a desenvolupar massivament anticossos que facen més difícil l’expansió del virus. Aquesta ha sigut la primera onada d’análisis de seroprevalència, però se’n esperen més en dates properes.