Home Alcoià Economia enceta pel tèxtil els contactes per a crear un potent sector...

Economia enceta pel tèxtil els contactes per a crear un potent sector productiu en torn a productes sanitaris

1002
0
SHARE

La dita popular afirma que cada crisi suposa una oportunitat per a aquells que la saben veure. La fi d’una forma de veure la situació pot obrir la porta a altra que pot aportar coses positives. Una filosofia a la que s’ha agafat la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana arrel de la pandèmia de coronavirus que lastra tots els indrets de la vida quotidiana a terres valencianes. A més, el fet de constatar la debilitat del sistema productiu valencià per a abastir emergències com la sanitària derivada del Covid19 ha reorientat les prioritats en matèria productiva i econòmica per al Govern del Botànic.

Tant és així que Generalitat vol activar la creació d’un nou model productiu en diversos sectors valencians. Entre ells el del tèxtil, el de l’automoció, el del plàstic, el químic i inclús el del calcer. La plana major de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’IVACE han encetat pel tèxtil la ronda de reunions per a crear un potent clúster productiu capaç d’abastir qualsevol necessitat del sistema sanitari. Des d’EPI’s fins a respiradors o medicaments, la idea del Consell és garantir amb producció 100% valenciana les necessitats sanitàries de qualsevol índole. Per això, estan testant la predisposició dels diferents sectors per a reconvertir, al menys, part de la seua producció cap a aquesta vessant. Un fet que obriria la finestra, també, a l’exportació cap a nous mercats.

Fins a 8 empreses del sector tèxtil a la muntanya alacantina ja compten amb l’homologació per a produir elements com mascaretes a dia de hui. Ara dependrà de l’anàlisi que cada empresa faça de les seues possibilitats productives per a orientar la suea producció cap al sector sanitari. No es tracta d’una línia de producció exclusiva, pel que cada empresa podrà decidir si reserva part de la producció cap on ho feia fins ara. El tèxtil ha sigut el primer sector testat per Economia Sostenible, però les reunions arribaran a molts altres. La idea és aconseguir finançament des de diferents àmbits -financer, estatal, comunitari…- amb el que facilitar aquesta transició, que anirà adreçada a una modernització i digitalització d’aquestes empreses.

La pròpia conselleria que dirigeix el murer Rafa Climent ha encetat hui el període per a demanar ajudes per als autònoms i pimes. Només durant el primer matí d’atenció, el Labora ha rebut més de 102.000 peticions.