Home Destacats El geriàtric d’Onil, amb un brot de Covid19 detectat, rep bates per...

El geriàtric d’Onil, amb un brot de Covid19 detectat, rep bates per a protegir al seu personal

1190
0
SHARE

El material de protecció contra el Covid19 que porten des del primer dia de crisi sanitària demanat els professionals de la sanitat poc a poc arriba a totes les instal·lacions sanitàries. No obstant, el personal que treballa en residències de la Tercera Edat no està considerat com a personal sanitari, tal i com han denunciat membres d’aquest col·lectiu a tvA. Un fet que provoca que no tinguen la mateixa prevalència a l’hora de rebre equips de protecció individual (EPI’s).

En un primer moment ha sigut la solidaritat de persones a títol individual i la de les empreses la que ha abastit d’aquests elements a sanitaris i treballadors de geriàtrics  d’aquests elements. Els centres de la Tercera Edat són les instal·lacions més afectades i en els que està registrant-se la màxima mortalitat pel coronavirus. De fet, entre el dimarts 7 i el dimecres 8 d’abril s’han registrat fins a 27 noves víctimes mortals a aquests centres.

A Onil existeix un geriàtric en el que s’ha detectat un brot de coronavirus que, segons les darreres informacions, ha deixat un mínim de 6 morts. Entre el seu personal hi han positius per Covid19, alguns dels quals han hagut de ser atesos a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Ara, el personal del centre ha rebut bates amb les que poder aïllar-se d’un possible contagi per coronavirus.

Aquests elements han arribat de la mà de de les teixidores de Càritas Ibi, que han treballat sobre teles provinents de Biar. Es tracta d’elements impermeables que reforçaran la seguretat del personal del centre a l’hora d’atendre als usuaris, i que han sigut rebuts de molt bon grau al geriàtric colivenc.