Home Alcoi Economia Sostenible reduirà a la meitat el temps burocràtic per a ubicar...

Economia Sostenible reduirà a la meitat el temps burocràtic per a ubicar més indústria a Alcoi

467
0
SHARE

La situació de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla i les seues condicions productives lligades al sector secundari converteixen aquesta zona en referent per a la localització d’indústria. Si a això se li afegeix la tendència reindustrialitzadora impulsada des de la Generalitat i accelerada durant la crisi del coronavirus, la muntanya alacantina es revela com a un important node industrial a la Comunitat Valenciana. Diverses de les poblacions de la zona compten, a més, amb disponibilitat de sòl industrial per a acollir més empreses.

Tots aquests factors han provocat la signatura d’un conveni entre la pròpia Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi. El document estreteix la relació entre les dos administracions per a agilitzar els tràmits burocràtics necessaris per a instal·lar indústria a la localitat. Tot i que Alcoi no destaca especialment per disposar de molt terreny per a crear sòl industrial, ja existeixen projectes relacionats amb l’economia circular interessats en operar a la ciutat. El conveni mobilitza a tots els departaments dels dos ens per a reduir a la meitat els temps per a instal·lar nova indústria.

Conveni obert a qualsevol localitat

La possibilitat d’acollir-se a aquest conveni està a l’abast de qualsevol localitat valenciana que dispose de sòl industrial sobre el que ubicar indústries. La prioritat en aquest sentit és que arriben aquelles identificades amb valors com la sostenibilitat i el valor afegit. En quant a aquestes, hauran de complir dos requisits per a rebre la qualificació de projectes prioritaris: donar feina a més de 10 treballadors o escometre inversions a la localitat en qüestió per valor de més de 600.000 euros.

Fins a 15 localitats valencianes ja compten amb aquest conveni actiu a tota la regió. Cosa que ha motivat crítiques per part del PP, que afirma que ni Ajuntament ni Consell han creat sòl industrial a la capital alcoiana.