Home Alcoi Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del...

Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant

0
SHARE

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

 

Bona part dels centres educatius que s’ubiquen a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen anys suficients com per a requerir obres de reforma i millora. Durant els darrers anys de crisi econòmica, les inversions en Educació han sigut nul·les, i inclús han sigut substituïdes per retalls, però la Generalitat ha llançat el Pla Edificant, que preveu inversions als centres educatius públics per a adaptar-los als nous temps. Aquesta iniciativa deixa en mans dels ajuntaments les contractacions, tot i que és Conselleria qui paga els treballs.

També ha sigut tasca dels ajuntaments durant els darrers mesos avaluar l’estat dels centres públics de cada població per a traslladar les necessitats d’obres a Educació. En el cas d’Alcoi, 7 dels seus 9 centres de titularitat pública han entrat dins del Pla Edificant i rebran les millores establertes pels tècnics. Els treballs, per als que l’Ajuntament s’encarregarà de la contractació, direcció d’obra, construcció i avaluació dels resultats, podrien començar a finals de curs per a estar acabats molts d’ells cara al proper exercici. El finançament corre a càrrec de Generalitat.

Les principals obres acceptades per Educació es refereixen a la demandada unificació de totes les aules, tant d’ESO i Batxillerat com d’FP del IES Cotes Baixes en un sol edifici, així com la reforma integral de l’IES Andreu Sempere. Mentre, el col·legi Sant Vicent podrà tancar la terrassa per a ubicar una biblioteca; el Romeral canviarà la caldera, cobrirà la pista esportiva i adequarà la sala de professors; Horta Major també canviarà la caldera; Miguel Hernández instal·larà dos marquesines al pati i el Tomàs Llàcer cobrirà la pista esportiva i tindrà refrigeració. Només els instituts Pare Vitòria i Batoi es queden fora del Pla Edificant.

A banda d’això, els col·legis alcoians ja tenen obert el termini per a inscriure als seus alumnes d’entre 3 i 6 anys als jocs esportius de primavera, que es celebren entre els dies 3 i 6 d’abril.