Inici Alcoi Educació aportarà vora 90.000 per a completar la formació lúdica i educativa...

Educació aportarà vora 90.000 per a completar la formació lúdica i educativa dels escolars a Alcoi

444
0
COMPARTIR

Complementar i completar la formació que reben els escolars alcoians en temps del coronavirus és l’objectiu de les ‘Escoles obertes a la diversió’ que ha presentat l’Ajuntament d’Alcoi. La iniciativa, que comptarà properament amb vora 90.000 de subvenció per part de la Conselleria d’Educació, serà desenvolupada per empreses locals i oferirà tant activitats lúdiques com reforç extraescolar als alumnes alcoians. Totes dos tenen caràcter gratuït.

La pandèmia mundial de coronavirus ha deixat a bona part dels escolars de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla sense les habituals activitats extraescolars que realitzaven cada any. Aquestes activitats complementen la formació que reben els joves als seus respectius centres educatius i es centren en l’esport i el reforç de coneixements apresos a les classes lectives. Però la situació respecte a la Covid ha fet que les empreses dedicades a prestar aquest tipus de servei hagen vist reduïdes les seues matriculacions a vora la meitat que en un any normal.

La Conselleria d’Educació, conscient d’aquesta realitat, ha dotat ajudes per als ajuntaments valencians amb els que dur a terme una programació d’activitats que complete la formació escolar. En el cas d’Alcoi, eixes ajudes podrien arribar als 90.000 euros, que anirien encaminats a una doble vessant: d’una banda, oferir activitats extraescolars en l’àmbit lúdic i esportiu per als joves; i d’altra a reforçar els coneixements d’aquells estudiants amb més problemes d’aprenentatge. Empreses locals seran les encarregades de dur-les a terme a partir del proper mes de novembre.

La iniciativa ‘Escoles obertes a la diversió’ ofereix activitats d’oci a tots els escolars alcoians, de forma gratuïta i durant les jornades de divendres vesprada, dissabte i diumenge. Es duran a terme a 4 centres educatius públics de la ciutat fins el proper mes de maig, si les condicions sanitàries ho permeten. La seguretat dels joves està garantida amb mesures de prevenció contra la Covid19 en activitats que es duran a terme en l’exterior dels centres. La segon vessant, que encara no té data d’inici, suposa oferir classes de repàs a uns 140 escolars alcoians, tant en 5é i 6é de Primària com en 1r i 2n d’ESO. Aquesta vessant pararà especial atenció a famílies amb escassos recursos econòmics.

Tota la programació d’activitats, que no requereixen d’inscripció, estarà a l’abast de pares i alumnes a les xarxes socials de les ‘Escoles obertes a la diversió’.