Home Alcoià Generalitat suavitzarà les restriccions a la concentració de persones però mantindrà el...

Generalitat suavitzarà les restriccions a la concentració de persones però mantindrà el tancament perimetral des del dilluns 15

722
0
SHARE

El Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut ha aprovat per àmplia majoria un document de mínims pel que fa a les mesures a prendre per totes les comunitats autònomes per a la lluita contra la pandèmia de coronavirus. En primer lloc, s’ha decidit el tancament perimetral de les CCAA -excepte les insulars- entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d’abril.

La mobilitat nocturna quedarà prohibida entre les 23.00 i les 06.00 hores tot i que aquesta pot ser ampliada per les CCAA has les 22:00 que és el màxim permès pel decret d’alarma en vigor. Pel que fa als grups de persones aquests seran d’un màxim de 4 en espais tancats, 6 a espais oberts i només convivents en domicilis.

En el document, que ha comptat amb el suport exprés de la Comunitat Valenciana, també es recomana la no celebració d’esdeveniments que puguin suposar la concentració o aglomeració de persones. Aquesta decisió, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “convida a la prudència davant la proximitat de Sant Josep i la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua”. En aquest sentit, ha afegit que “aquesta coordinació era necessària i ara, cada comunitat, ha de decidir sobre aquesta base si adopta mesures més restrictives o aplica les aprovades”.

La consellera durà a Consell Interdepartamental que es reuneix aquest dijous la proposta de Sanitat perquè sigui analitzada i debatuda.