Inici Destacats Educació rescindeix el contracte amb la constructora del Bracal de Muro pels...

Educació rescindeix el contracte amb la constructora del Bracal de Muro pels canvis que exigia en el projecte

731
0
COMPARTIR

Al mes de setembre, la vila de Muro rebia la notícia de l’inici dels treballs per a construir el Col·legi Bracal. Fa més d’una dècada que els alumnes del centre -i ja son vàries generacions- han d’acudir a classe en aules pre fabricades, amb condicions allunyades de les d’una aula normal. L’adjudicació del projecte està xifrada en 5 milions d’euros i s’esperava comptar amb la nova infraestructura per al curs 2020/2021.

No obstant, 5 mesos després i a pesar de que les màquines han entrat al solar del nou bracal, no hi ha hagut avanços en els treballs. De fet, l’empresa concessionària únicament ha executat treballs de desbrossament i instal·lacions per valor de 55.000 euros. L’excusa: demanen modificacions en les cimentacions i l’estructura del projete aprovat per a Conselleria d’Educació. Modificacions que, defenen des de l’administració, suposarien una minva en la qualitat i la seguretat del nou centre.

Així les coses, Educació ha decidit rescindir el contracte amb l’actual concessionària i, paral·lelament, encetar el procés per a la nova licitació. Es vol així reduir al mínim el retard que patiran els treballs, i que no serà menor a 6 mesos que afegir als 5 que ja acumulen els treballs. La decisió ha sigut traslladada a la comunitat educativa murera, que ha demanat que els terminis es reduisquen al mínim possible.

La decisió de la conselleria està avalada pels tècnics i segueix els dictats del projecte ja aprovat per al nou Bracal murer. A més Educació reclamarà a l’anterior concessionària que sufrague les despeses extraordinàries que han generat tant els mesos d’espera sense avanços com els que resten fins que es pose en marxa de nou el projecte.