Inici Alcoi Podem proposa crear brigades de neteja forestal amb aturats per a prevenir...

Podem proposa crear brigades de neteja forestal amb aturats per a prevenir incendis a Alcoi

346
0
COMPARTIR

La ciutat d’Alcoi està envoltada de dos parcs naturals, i de fet vora 2/3 del seu terme municipal estan cobertes per vegetació. Un fet que la fa un reducte natural amb poca comparació a tot el territori valencià, però que també la converteix en un punt de risc per a la proliferació d’incendis forestals. Amb major o menor tamany, cada any es produeixen vora 50 d’aquest successos a la ciutat. Però el pas del temporal Glòria ha creat més consciència si cal a aquest respecte.

La neu acumulada va provocar que les branques de milers d’arbres es trencaren, caent a terra i multiplicant el combustible que podria devorar el foc. Un fet pel que des de Podem Alcoi han presentat una moció al plenari mitjançant la qual es proposa la creació d’una brigada forestal a la ciutat dels ponts. El seu objectiu seria mantenir el més net possible els paratges que envolten la capital de l’Alcoià.

Tal i com està plantejada, la iniciativa de la formació morada recull la prioritat de persones aturades o en formació específica en matèria forestal per a conformar la brigada. Així, es tractaria també de millorar la inserció laboral a la ciutat, a banda de prevenir possibles incendis forestals mesos abans de la seua màxima època d’incidència. La proposta es debatrà en el proper plenari del mes de febrer a l’Ajuntament d’Alcoi.