Home Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV llança un pla per a atraure...

El Campus d’Alcoi de la UPV llança un pla per a atraure capital privat com a mecenes dels projectes dels alumnes

0
SHARE

El mecenatge és una forma d’aconseguir finançament per a poder posar en marxa diferents projectes. En temps on bona part dels fons públics estan destinats encara a la recuperacií i la resiliència post pandèmia i contra les les successives crisis detonades pels vigents conflictes armats, destinar fons públics a la posada en marxa d’aquestes idees és cada vegada més complicat.

Per això, des del Campus d’Alcoi de la UPV han llançat el seu Pla de Mecenatge. La idea és motivar a la iniciativa privada i a la ciutadania en general a aportar fons a l’ens universitari amb els que poder fer viables els projectes més destacats dels seus alumnes. Moltes d’eixes idees poden acabar reforçant l’aposta productiva d’empreses que poden aportar capital per a posar-les en marxa. A més, tant el mecenatge com el micromecenatge permeten desgravar dels impostos entre el 400 i el 100% de la quantitat aportada, pel que suposa avantatges fiscals per als mecenes.

Les noves instal·lacions del futur Parc Científic de la UPV a l’edifici de l’antiga Bambú seran, previsiblement, les instal·lacions en les que es duran a terme els projectes i investigacions que permeta el Pla de Mecenatge.

Una comissió d’especialistes composada per reputats noms de la societat i l’empresa alcoianes serà l’encarregada de testar la viabilitat dels projectes susceptibles de rebre el finançament del mecenatge. Aquesta iniciativa del Campus d’Alcoi de la UPV és altre dels factors que busquen retindre el talent que es genera a l’interior alacantí per a nodrir el teixit productiu de la zona.

Segon centenari de l’EPSA

L’Escola Politècnica Superior d’Alcoi (EPSA) fou allà per principis del segle XIX la primera escola de les seues característiques que va existir a Espanya i una de les primeres a tota Europa. És per això pel que el campus alcoià demanarà al Congrés dels Diputats que reconega aquesta efemèride com a digna d’una celebració especial. LEs celebracions tindrien lloc el proper any 2025.

En cas de ser declarada així, la celebració del segon centenari de la EPSA -embrió de l’actual Campus d’Alcoi de la UPV- podria contribuir a multiplicar els efectes del Pla de Mecenatge engegat per l’ens. Per això, el campus ha fet extensiva a tota la societat la invitació a celebrar els 200 anys de vida de l’ens a la ciutat.