Home Alcoià L’Alcoià i la Foia de Castalla reben l’11% dels fons europeus a...

L’Alcoià i la Foia de Castalla reben l’11% dels fons europeus a la província fins 2023 pel 0,1% del Comtat

0
SHARE

L’aprovació del Programa Next Generation per part de la Unió Europea va obrir a l’esstiu del 202 un ventall d’oportunitats per a totes les localitats. Amb ells, podrien executar projectes relacionats amb transició energètica, transformació digital, sostenibilitat i  un llarg etcètera de temes. Moltes localitats, pel tamany del seu ajuntament, no poden accedir a ells per burocràcia, pel que ens com la Diputació d’Alacant van activar sistemes per a assessorar-les.

Entre juny de 2021 i desembre de 2023, la província d’Alacant ha rebut proper als 247M€ provinents d’Europa, un 3,5% del total nacional. Però la distribució no ha sigut igual entre les comarques alacantines. De fet, mentre l’Alcoià i la Foia de Castalla han rebut un 11% del total d’aquest finançament, El Comtat no arriba ni al 0,1%. Alcoi lidera l’arribada de fons comunitaris a la muntanya alacantina amb 22,8M€, seguida d’Onil amb 1,3M i d’Ibi amb 1,1M. Al Comtat només Muro, Quatretondeta i Beniarrés han rebut finançament europeu, concretament 5.000 i mil € respectivament.

Destí del finançament comunitari

Les localitats de més de 50.000 habitants han concentrat la major part dels fons Next Generation que han arribat a la província. La major part d’ells han anat orientats a la rehabilitació de barris, l’elaboració de plans de sostenibilitat turística, la implantació de zones de baixes emissions o el desenvolupament de projectes relacionats amb les energies netes.

Les dades referents als fons comunitaris han sigut presentats per l’Institut d’Estudis Econòmics de la província d’Alacant, INECA, després de l’estudi d’una consultora especialitzada.