Inici Alcoi El Campus d’Alcoi de la UPV obri el curs amb un ull...

El Campus d’Alcoi de la UPV obri el curs amb un ull posat en millorar la interrelació amb l’entorn

277
0
COMPARTIR

El Campus d’Alcoi de la UPV ha obert aquest dijous el curs 2019/2020 de forma oficial. Ho ha fet de la mà d’alguns dels seus principals càrrecs i amb una clara intenció de ser més socialment responsable. Tot per a un ens que treballa colze a colze amb multitud d’actors socials del seu entorn, i que té pensat fer de la sostenibilitat una de les seues principals línies d’actuació.

Les aules dels ens educatius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan plenes d’alumnes des de fa vora un mes. Però, en el cas de les universitats, l’inici oficial del curs, que no l’oficiós, es du a terme d’una forma simbòlica i no sempre coincidint amb l’inici de les classes lectives. De fet, aquestes institucions formatives tracten de donar un aire més solemne al tret d’eixida del curs, i ho fan amb actes acadèmics. Un d’ells ha tingut lloc aquest dijous al Campus d’Alcoi de la UPV, en el que han participat alguns dels seus principals responsables.

L’EPSA, com també s’identifica el campus alcoià de la Politècnica, manté una bona relació amb la societat en la que s’ubica. Tant és així que la immensa majoria de les disciplines acadèmiques que ofereix estan orientades a abastir de mà d’obra a l’espectre empresarial de l’interior alacantí. No obstant, la direcció del campus ha decidit que la conferència inaugural haja estat al càrrec de Rosa Puchades, Vicerectora de Responsabilitat Social de la UPV. Acompanyada pel rector, Francisco Mas, Puchades ha subratllat la importància de relacionar-se amb l’entorn per a les universitats, contribuint així a fer del territori una zona més socialment responsable.

Perseguint l’objectiu de millorar la relació entre Campus d’Alcoi de la UPV i el seu entorn, membres de la institució han mantingut una trobada amb diferents ens socials de les comarques. Tot a un inici de curs en el que s’ha volgut posar de relleu la necessitat de convertir l’actual societat en una societat sostenible. Tot i la responsabilitat social que es porta temps implantant des de diferents ens, inclòs el campus alcoià, la majoria de decisions en aquest sentit tenen un condicionant individual.

Per davant resta encara tot un any en el que el principal ens educatiu de la ciutat d’Alcoi tractarà de fer dels seus alumnes, també, persones més socialment responsables.