Home Alcoi El Centre Cervantes Jove serà la futura seu del Campus de la...

El Centre Cervantes Jove serà la futura seu del Campus de la Universitat d’Alacant a la ciutat d’Alcoi

0
SHARE
Una de les aules del CCJ d'Alcoi on s'instal·larà el Campus d'Alcoi de la UA.

Des del 2018, la ciutat d’Alcoi és l’única de tot el territor valencià que no és capital de província i que compta amb dos campus universitaris. Per una banda, el Campus d’Alcoi de la UPV; i per altra el de la Universitat d’Alacant (UA). El primer compta amb unes instal·lacions de primer nivell, però el segon ha estat fins ara oferint la seua formació tant en la Cambra de Comerç d’Alcoi com en l’edifici de les Bambuneres, actual seu d’AITEX i el CEEI.

La duplicitat de seu per al Campus de la UA a Alcoi té els dies comptats, segons ha traslladat l’Alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció pel PSPV, Toni Francés. Serà el Centre Cervantes Jove (CCJ) el que done cabuda a aquesta infraestructura educativa. Serà a la primera planta d’aquesta infraestructura destinada a la joventut, on també comptarà amb un espai a la planta baixa.

Més graus universitaris

Les instal·lacions del Campus de la UA a Alcoi ofereixen fins ara formació en Magisteri Educació Infantil, encara que des de l’Ajuntament actual -resta per saber si continuarà després del 28M- afirmen estar treballant en portar més graus fins a la ciutat de referència de la muntanya alacantina. En concret, aspiren a que el Grau d’Infermeria es puga oferir també a Alcoi, alternant els matins per a aquesta formació i les vesprades per a Magisteri Infantil.

Actualment són en torn a 2.600 estudiants universitaris els que cursen la seua formació superior a Alcoi, sumant els dos campus. Xifres que han portat al primer edil a considerar d’Alcoi “una ciutat que ha recuperat un lideratge que continuarem potenciant, fent-la encara més atractiva i amb encara més capacitat de retenció del talent”.