Home Destacats ‘El Viver’: un projecte per a reforçar la formació en competències digitals...

‘El Viver’: un projecte per a reforçar la formació en competències digitals per a l’empresa a Ibi

508
0
SHARE

Les noves tecnologies estan accelerant la forma i sobre tot la velocitat amb la que evolucionen les millores en el món empresarial. Un concepte íntimament relacionat amb el d’indústria 4 i 5.0 que s’està tractant d’implantar en les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per a situar-les en l’avantguarda. A diferents centres formatius de la zona s’ofereix formació específica orientada a abastir la demanda de mà d’obra per part de les empreses. Mà d’obra especialitzada que no sols treballa amb màquines, sinó que també gestiona eixes empreses.

A aquests darrers alumnes ha estat destinat el projecte ‘El Viver’, que durant els dos darrers cursos s’ha desenvolupat a l’IES La Foia d’Ibi. Més d’una trentena d’estudiants del Grau Mig en Gestió Administrativa han participat d’una iniciativa que busca que els futurs gestors tinguen competències per a adaptar-se totalment a la indústria 5.0. Així, durant els dos darrers cursos, han adquirit conceptes como la gestió de les xarxes socials, vídeo i fotografía o disseny web per a l’empresa. Un factor que els ubica en una posició privilegiada per a accedir al mercat laboral.

Centre pioner

Aquest projecte es desenvolupa de manera pionera en 5 empreses i centres educatius de tota la geografia nacional. Un fet que parla del posicionament que l’institut iberut té per al Ministeri d’Educació, que finança la iniciativa. ‘El Viver’ ha inclòs visites a empreses referents en la implantació de tecnologia en el funcionament empresarial. Una formació especialitzada i orientada específicament a millorar l’administració i gestió de les empreses de la muntanya alacantina comptant amb els principals vectors d’evolució més immediats que es donen en elles.

Aquest projecte subratlla la validesa de la Formació Professional (FP) per a formar mà d’obra específica i adaptable als canvis que es produeixen en el món empresarial.