Home Alcoi El Centre d’Alcoi comença amb les modificacions del trànsit cara a la...

El Centre d’Alcoi comença amb les modificacions del trànsit cara a la seua peatonalització

605
0
SHARE

Al llarg d’aquesta setmana han començat els canvis de circulació en el Centre d’Alcoi, possibilitant fer de forma legal el gir a l’esquerra baixant per Sant Tomàs i augmentant les places d’aparcament en aquest carrer. Divendres a la nit entraran en funcionament els canvis en l’Avinguda País Valencià.

El proper dilluns 29 començarà la peatonalització al casc antic alcoià, pel que serà obligatori tindre el permís corresponent per poder circular pels carrers inclosos en aquest àmbit.
Durant aquest dilluns s’està pintant la senyalització horitzontal al carrer Sant Tomàs. Aquest carrer actualment té dos carrils de pujada i un de baixada amb doble línia contínua entre ells. Per aquest motiu tot i que molts vehicles ho fan, està prohibit girar a l’esquerra quan es va en direcció baixada des de la plaça cap al pont de Sant Jordi.

Amb els canvis que es posaran en marxa passarà a haver-hi un carril de pujada i un de baixada, que passarà a dos per a poder girar cap a Sant Jaume de forma totalment legal i no com fins ara. La mesura comportarà 15 places d’aparcament i 4 de càrrega i descàrrega.

ja el divendres 26 a la nit produiran els canvis en País Valencià i el dissabte 27 -en el qual estarà tallat el carrer Sant Llorenç- ja estarà en marxa el doble sentit en País Valencià des del final del carrer fins a la Plaça Pintor Gisbert (El Parterre). Aquest canvi facilitarà l’accés al Centre des de la zona de La Beniata.

Amb la conversió en zona de vianants també hi haurà alguns canvis en les prioritats a l’hora de circular en els punts que els estudis previs han considerat conflictius, aquests canvis també es posaran en marxa al llarg d’aquesta setmana. En concret en l’encreuament del carrer Casa Blanca amb el carrer Gonzalo Barrachina canviarà la prioritat. Actualment els vehicles que vénen de Casa Blanca han de cedir el passe als que arriben des del Viaducte o la plaça d’Espanya, a partir de la setmana vinent la prioritat serà per als que arriben des de Casa Blanca.

L’altre canvi es donarà al carrer Capellà Benlloch, en l’accés a País Valencià. En aquests moments la circulació està regulada per semàfors que atorguen més temps als vehicles que arriben des de País Valencià, pel que es canviarà la temporalització, augmentat el temps en verd per al carrer Capellà Benlloch.

Ja el dilluns 29 es posarà en marxa la peatonalització en el Centre de la ciutat, pel que tan sols es podrà circular per l’àmbit de la zona per a vianants amb algun dels diferents permisos existents que s’han creat tant per a residents com per a usuaris de garatges o professionals. Serà necessari tindre els permisos corresponents per poder circular per la zona de l’àmbit de la peatonalització i un dels canvis que notaran a l’hora de circular serà que el carril dret de la plaça d’Espanya serà per pujar cap a Sant Nicolau; l’esquerre per anar cap al Viaducte i ja no es podrà anar cap a Sant Llorenç, excepte si es té l’autorització corresponent.

Cal indicar que en posar en marxa la segona fase el carrer Sant Nicolau també estarà tallat al trànsit passant a ser de pujada el carrer Sant Mateu.

En aquesta pàgina estan totes les instruccions per fer els tràmits: https://www.alcoi.org/ca/portada/actualidad/peatonalizacion/index.html; una informació que també es va enviar per correu postal a tots els domicilis inclosos en aquest àmbit.