Inici Alcoià El Centre de Salut d’Alcoi crida a extremar la precaució contra contagi...

El Centre de Salut d’Alcoi crida a extremar la precaució contra contagi del VIH amb l’ús de preservatius

317
0
COMPARTIR

El proper diumenge 1 de desembre es celebra el Dia Mundial contra el VIH, també conegut com SIDA. El virus de la immunodeficiència humana va aparèixer fa unes dècades entre el col·lectiu homosexual dels Estats Units. En els primers anys, la seua mortalitat entre els contagiats estava en índex molts més elevats que de hui en dia, quan els avanços cientifics han permès aturar en bona mida els efectes de la patologia.

No obstant, a la Comunitat Valenciana existeixen més de 16.000 persones infectades, i quasi una cinquena part d’elles no ho sap.Tot i que la xifra de contagis s’ha vist davallada, un factor preocupa a la Conselleria de Sanitat. Es tracta del fet de que el sexe masculí registra el 85% dels contagis que es registren. Per aixó, des del Departament de Salut d’Alcoi -que gestiona aquest servei a l’interior alacantí- crida a prendre mesures contra aquest virus.

La immensa majoria dels contagis per VIH provenen de relacions sexuals, d’ací que els ens sanitaris fan una crida a utilitzar el principal mètode per a aturar el contagi: utilitzar preservatiu durant les relacions. Al llarg dels darrers anys s’han llançat medicaments capaços a’aturar en gran part els efectes de la patologia, i inclús alguns estan parcialment finançats per la Seguretat Social. No obstant, a dia de hui la medicina encara no ha trobat la cura per a aquesta patologia, d’ací que es cride a la prevenció.