Home Alcoi Els metges denuncien una situació d’abandonament a l’àrea sanitària d’Alcoi per part...

Els metges denuncien una situació d’abandonament a l’àrea sanitària d’Alcoi per part de Conselleria

639
0
SHARE

El Intersindical de Salut ha emitit un comunicat en el que solicita a la Conselleria de Sanitat que es dote de més personal mèdic al departament de Alcoi, una lluita que continua vigent des de fa més d’un any i denuncia “la gestió política sobre el repartiment del places sanitaries que obeïx a motius d’amistad o altres motius espuris”.

El reclam es remunta a setembre de 2021, on l’area sanitaria d’Alcoi va demanar a Consellería mes places estructurals per paliar el déficit de profesionals a la zona vistes les trabes ocasiondes per la pandèmia. Enrique Barbeito, gerent del departament asseguraba que el problema residía en que “no hi havia metges” i que si s’aconseguien més places, “el problema es minimitzaria”.

Mesos després, aquesta sol·licitud no va obtindre els resultats esperats. En Abril de 2022 Sanitat va atorgar al departamento d’Alcoi un total de 25 places entre diverses especialitats, una xifra molt per baix a l’adjudicada a altres hospitals amb característiques geogràfiques similars, com Xàtiva, on es van aporta 55 places, la marina amb 73 o Gandia amb 98. Un problema que, segons el diari CastellónPlaza, també manifestaven a altres llocs com Castelló on destinaven 48 respecte a les 122 de Elda.

L’equip directiu i comandaments de l’hospital d’Alcoi manifestava que amb les places atorgades “no es podria donar resposta a necessitats àmpliament demandades per la població recollides en la Llei 8/2018”, rao per la qual va dimitir en bloc i diverses infermeres van manifestar el seu dret a vaga dant una situación que calificaven “d’abandonament”.

Per a la sol·licitud de places d’aquest any el sindicat exigeix que es compense a Alcoi i asseguren que no admetran de cap manera que se’ls torne a tractar com un departament de tercera divisió. Des de l’hospital aseguren que esperen “amb temor” la nova oferta de persona, ja que asseguren “no podem fiar-nos de ningú que prengui aquesta decisió”.