Home Destacats La Pujada a les Revoltes d’Ibi tanca des de divendres el Campionat...

La Pujada a les Revoltes d’Ibi tanca des de divendres el Campionat d’Espanya de Muntanya

1019
0
SHARE

Ibi centra aquest cap de setmana l’actualitat esportiva amb la celebració de la Pujada a les Revoltes. La prova és la darrera del Campionat d’Espanya de Muntanya, que enguany és el més disputat dels darrers exercicis. S’espera que més de 15.000 persones gaudisquen del motor en una edició que és la tercera consecutiva des de la seua recuperació a Ibi, i que aspira a continuar en anys següents sent puntuable per al campionat nacional.

Al llarg del passat segle XX, algunes de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es van convertir en autèntics circuits per a proves de motor. Les carreteres de muntanya de poblacions com Ibi i Onil afavorien la celebració de proves que puntuaven inclús per al campionat continental. Cotxes de carreres i motos pilotades per pilots com el mític Àngel Nieto van competir per les carreteres de la muntanya alacantina. Dècades després, aquestes localitats han recuperat part d’aquell lligam que mantenien amb el motor.

Un exemple és la vila d’Ibi, que per tercer any consecutiu celebra una prova que en la segon meitat del segle passat va ser mítica: la Pujada a les Revoltes. Aquesta prova recorre la carretera que travessa part del Parc Natural de la Font Roja, eixint des de la vila joguetera. Les tancades corbes que recorren el tram de 5 quilòmetres han fet que la competició siga puntuable per al Campionat d’Espanya de Muntanya. Per això, alguns dels millors pilots nacionals del circuit estaran en la graella d’eixida iberuda al llarg d’aquest proper cap de setmana.

La prova, que té des del seu retorn a Ibi voluntat de continuïtat en el temps, aspira a continuar sent puntuable en el circuit nacional. De fet, l’edició del 2019 és la que tanca el campionat espanyol, molt disputat en al menys dos de les 3 categories que es disputen. L’esdeveniment, que l’any passat va congregar a vora 15.000 persones a la vila joguetera, aspira a repetir i inclús augmentar el seu poder de convocatòria. De fet, els hotels d’Ibi i les localitats de l’entorn ja han penjat el cartell de complet cara a la prova, que transcorre entre divendres i diumenge.

Veïns i curiosos podran veure de prop a cotxes i pilots en el parc tancat al Parc de les Hortes per a una prova que enguany compta amb un tram de circuit urbà.