Home Alcoi Incertesa al C.D. Alcoyano respecte a les mesures per a disputar el...

Incertesa al C.D. Alcoyano respecte a les mesures per a disputar el playoff d’ascens

0
SHARE

La RFEF va decidir en les setmanes passades el procés per a regular els ascensos i descensos de les competicions de futbol després del paró del coronavirus. Els primers es produiran via playoff, mentre que els segons no tindran lloc. Un fet que provoca un increment d’equips en quasi totes les categories, i que obligarà a crear una nova categoria temporalment, fins que es puga regular de nou el procés habitual.

El C.D. Alcoyano, campió del grup VI de la 3ª Divisió, haurà d’enfrontar-se al Intercity de Sant Joan, un dels clubs més poderosos de la categoria, inclús afegint 2ªB. Encara no ha quedat clar en quin camp es disputarà l’enfrontament. Haurà de ser terreny de joc neutral tot i dur-se a terme a porta tancada. L’atre enfrontament serà entre Alzira i Atzeneta per a un playoff que tindrà la final entre els guanyadors dels dos xocs.

Ara bé, existeixen una sèrie de condicionants a l’hora de la disputa d’aquest procés per a dirimir l’ascens. El primer és la selecció del camp: l’Alcoyano vol gespa natural i l’Intercity artificial. Al club alacantí, a més, pot fer front al pagament dels tests per a detectar el Covid19 o a la neteja i desinfecció de les instal·lacions on entrenen i juguen. Cosa que no és tan fàcil en el cas del Deportivo.

Hi han moltes llacunes i cap concreció respecte a aquest procés, prou clar en el cas del futbol professional però totalment opac en el del no professional. Un exemple: El Collao és un camp de titularitat municipal, pel que en principi seria l’Ajuntament, amb diners de tots els alcoians, qui hauria de fer front a les desinfeccions. I tot a un terreny de joc al que cap ciutadà podrà accedir per a seguir el desenllaç de la temporada.

A aquest fet cal sumar que els clubs no reben ingressos a hores d’ara per taquilla, un fet que preocupa i no poc a les oficines del Collao. La disputa del playoff en la segona meitat del mes de juliol pot allargar la temporada 2 mesos més d’allò habitual. Un fet que redunda en la planificació d’un club com l’Alcoyano, que ha de medir cada euro que gasta per a afrontar cada mes. La incertesa respecte als indrets del playoff continua, i no Federació ni Sanitat, pel moment, aclaren res.