Home Alcoià El Consell activa el desdoblament de la CV-60 cap a Gandia en...

El Consell activa el desdoblament de la CV-60 cap a Gandia en autovia a executar en 2021

752
0
SHARE

Alcoi i Gandia veuran millorada la comunicació entre aquestes dos capitals de les comarques centrals valencianes. Serà gràcies al desdoblament de la CV-60, que serà ampliada a autovia. És un dels projectes que s’inclouran en els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2021, i que donarà resposta a una de les velles reivindicacions dels sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

La connexió viària entre les comarques de la muntanya alacantina i la costa sud de la província de València és considerada com a insuficient. Es tracta d’una de les queixes més repetides en quant a infraestructures per part dels diferents sectors econòmics de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’actual carretera CV-60, que uneix l’Olleria amb Gandia, és actualment l’únic nexe entre les ciutats d’Alcoi i la capital de la Safor, que guarden una estreta relació històrica. D’ací que una de les demandes històriques cap a al Consell siga millorar eixa connexió.

Ara, la Generalitat Valenciana ha anunciat que desbloquejarà el desdoblament de CV-60 per a convertir-la en autovia. Aquesta via passarà llavors de tindre un carril per sentit de circulació a tindre’n dos, millorant l’estat del trànsit i el temps que es tarda en recórrer el trajecte entre les dos capitals de les Comarques Centrals Valencianes. Precisament la importància de totes dos ciutats és un dels factors que ha impulsat al Consell a donar llum verda a aquest demandat projecte. Els treballs ja comptem amb els permisos mediambientals pertinents per a executar el desdoblament en el tram de carretera que discorre entre les localitats de l’Olleria i Terrateig.

Les obres requeriran també dels permisos del Ministeri de Transports per a enllestir la connexió viària amb el Corredor Mediterrani, composat en l’actualitat per l’autovia A7 i la carretera N-332. La Conselleria d’Obres Públiques considera que activar aquest nou eix és fonamental per a vertebrar les comarques centrals i millorar l’eixida de mercaderies produïdes a la zona per carretera i mar. Per això, el projecte comptarà amb consignació pressupostària per a posar-lo en marxa ja en el pressupost del proper 2021.

El document que recull el projecte i el trajecte que seguirà la nova autovia ja està enllestit, pel que prompte eixirà a exposició pública. És el primer pas per a licitar unes obres que milloraran ostensiblement la comunicació per carretera entre l’interior alacantí i la costa del sud de València.