Home Alcoi Presentat el cartell de les Festes en honor a la Verge dels...

Presentat el cartell de les Festes en honor a la Verge dels Lliris d’Alcoi, obra d’Ignasi Trelis

1242
0
SHARE

La pandèmia de coronavirus activa a tot el món ha impedit la celebració de la immensa majoria de festejos a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Molts pocs són els actes que es poden celebrar per a commemorar les que solen ser les dates més esperades de l’any a qualsevol població de la muntanya alacantina. La majoria d’ells tenen a veura amb actes litúrgics, que sí poden dur-se a terme però amb el compliment estricte de les mesures de seguretat contra la Covid19.

A Alcoi, els fidels deurien d’estat celebrant des de fa 2 setmanes els actes en honor a la Verge dels Lliris, que tenen el seu moment àlgid en la celebració de l’Ofrena a la patrona alcoiana i la Romeria a la Font Roja que la segueix. Tots dos actes estan pendents de l’evolució de la crisi sanitària per a celebrar-se o no, però mentre sí que ha sigut presentat el cartell que identifica els festejos en aquest convuls 2020.

És obra de l’artista local Ignasi Trelis, i en ell apareixen els principals elements identificatius de la Verge dels Lliris: Font Roja -on es va produir el miracle-, els lliris i la imatge de la patrona dels alcoians. Fins el proper 14 de setembre, el cartell penja a l’entrada principal de l’Ajuntament d’Alcoi després d’haver rebut l’aplaudiment del públic assistent al descobriment d’aquest passat divendres 4 de setembre.