Home Alcoià Sanitat detecta 31 positius més per Covid19 a la muntanya des de...

Sanitat detecta 31 positius més per Covid19 a la muntanya des de dilluns amb milloria a Banyeres

728
0
SHARE

La present setmana ha suposat la detecció de 31 nous casos positius per coronavirus en les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Dades relativament positives després dels brots detectats la passada setmana i que reflexen una milloria en aquest sentit a localitats com Banyeres. En ella s’ha passat de vora 50 a 5 contagis entre les dos publicacions de dades. Alcoi i Ibi són les poblacions amb més positius detectats amb 12 i 9 respectivament des de dilluns.

La presència del coronavirus a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla al llarg de darrer tram d’aquest estiu continua sent una constant durant la primera setmana de setembre. Els brots apareguts a localitats com Alcoi, Castalla, Ibi o Banyeres durant la darrera setmana han fet saltar les alarmes quan només queda un cap de setmana per davant per a l’inici del curs escolar. Les dades de contagi de les darreres setmanes condueixen cap a una segona onada de la pandèmia, tot i que les condicions d’atenció sanitària i seguiment dels casos positius han millorat.

La localitat amb el brot més greu, Banyeres, ha aconseguit reduir la xifra de persones contagiades en referència a les detectades a finals de la passada setmana. La incidència del virus a aquesta població va arribar a estar en l’entorn -en quant a contagis per cada 100.000 habitants- de la que es registra a Madrid, la més greu de tota Espanya. Però les dades mostren ara una reducció dels contagis, havent-se’n registrat tant sols 5 des de dilluns 31 d’agost a divendres 4 de setembre a la població de la Mariola. Xifres positives en comparació als vora 50 casos detectats la passada setmana i que fan menys obscura l’ombra d’un possible nou confinament.

Pel que fa al conjunt de les comarques de la muntanya alacantina, el total de positius detectats en la present setmana ascendeix a 31. Alcoi i Ibi registren els majors increments de contagis amb 12 i 9 persones respectivament. El brot de Castalla pareix continuar actiu amb la detecció de 4 nous positius per Covid19, mentre que a Muro se n’ha detectat altre. Així les coses, el Departament de Salut d’Alcoi registra a hores d’ara 608 contagis des de l’inici de la pandèmia, 129 dels quals han sigut detectats en les darreres 2 setmanes. La xifra de víctimes de la malaltia segueix en 117 persones.

Les autoritats de la zona, així com les sanitàries, continuen demanant a la població màxima cura amb els contactes socials, també cara al començament de curs escolar.