Home Alcoi Opinió: El xollo de la Dipu, per Diego Fernández

Opinió: El xollo de la Dipu, per Diego Fernández

0
SHARE

Amb la canícula, i el ‘coitus interruptus’ de Sánchez i Iglesias, la resta de notícies han passat desapercebudes. Fora del període estival, la guerra del PSOE a la Diputació d’Alacant haguera obert els informatius.

Des de la direcció van proposar un candidat a la nostra comarca que els edils dels pobles menuts van rebutjar. Argumentaven que l’administració provincial hauria de mirar pels qui menys recursos tenen, en lloc d’alimentar egos personals. Toni Francés es va imposar a sang i foc, com els bons cacics del segle XIX. Cánovas del Castillo estaria ben orgullós. Amenaces, expedients i expulsions a la vista, tot s’hi val.

Des de la distància es difícil d’entendre: què no té prou feina fent d’Alcalde d’Alcoi?

Ara comencem a obtenir respostes. El salari de primer edil és de 59 mil euros, el de portaveu a la Dipu són 73 mil. I com que no hi ha cap incompatibilitat, continuarà cobrant per assistències de les nostres butxaques. Què ingressarà en total? Un dineral indecent.

Però hi ha més. Qui controla la Dipu té a les seues mans l’aixeta de les inversions als pobles. Qualsevol carrera política de prestigi ha de passar per ací. Rajoy, Fabra, Rus, Ripoll, Rodríguez, Cubeldo… segur que els cognoms us són familiars. Una institució que no depèn de cap sufragi, els diputats són triats a dit per l’establishment dels partits. Una administració sense gairebé competències, que controla 225 milions d’euros. I que fa servir els diners per comprar voluntats, castigar els adversaris i escalar posicions dins el fangar polític.

El problema és que el PP conserva el poder a Alacant, gràcies a l’enèsim acord amb el centre extrem de Ciutadans. I Francés, que anava per a president, ha de conformar-se amb fer de portaveu a l’oposició. No és el seu fort l’oratòria, siguem sincers, però un polític de raça ha d’estar disposat, fins i tot, a fer botiges al Palau Provincial. I la seua primera intervenció ha estat antològica, per queixar-se amargament d’un repartiment injust dels recursos entre els grups. Exactament el mateix que ha fet ell a l’Ajuntament d’Alcoi, on fa i desfà com feia ‘El Tío Pantorilles’. Es pot ser més hipòcrita?