Home Alcoi El Consell reforça la implantació de la indústria 4.0 i l’economia circular...

El Consell reforça la implantació de la indústria 4.0 i l’economia circular amb un nou Focuspime

796
0
SHARE

La campanya de canvi de model productiu encetada pel Govern del Botànic tindrà un nou episodi el proper dijous 21 a Alcoi. Serà amb una nova edició del Focuspime, centrat en aquest ocasió en la digitalització de les empreses de la zona i en la posada en marxa de formes de producció basades en l’economia circular.

El canvi de govern que es va produir al 2015 a la Generalitat Valenciana i la conformació del conegut com a Govern del Botànic va marca un canvi de tendència en quant al model econòmic es refereix. Llavors va començar a parlar-se de conceptes desconeguts fins eixe moment: digitalització de la indústria, ús de renovables i implantació de l’economia circular. Tots ells estaran presents el proper dijous 21 de novembre a Alcoi, on es celebra una nova edició del Focuspime. L’esdeveniment pretén donar solucions a les pimes de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en quant a aquests conceptes.

Mitjançant aquestes accions, la Conselleria d’Economia Sostenible vol transformar la forma de produir de les empreses valencianes. Tot utilitzant eines com la digitalització dels processos, que contribueix a una major productivitat. Altre pilar del canvi de model és l’ús de renovables per a abastir energèticament a les mercantils. A ells s’afegeix l’economia circular, amb la que es vol donar un salt cap a la sostenibilitat de les empreses amb la reutilització de tot allò possible.

Per a posar a l’abast de les empreses de l’interior alacantí tot allò que les ajude a aplicar aquests conceptes és pel que anualment es programa el Focuspime a Alcoi. Les empreses poden adquirir coneixements i conceptes que les ajuden en el seu dia a dia mitjançant les xerrades i l’intercanvi d’experiències que facilita aquesta iniciativa. A hores d’ara són més de 60 les mercantils inscrites per a una activitat gratuïta i que també val per conèixer les ajudes i subvencions que les ofereix Generalitat.

El termini d’inscripció en el Focuspime del 21 de novembre continua obert al la pàgina web del CEEI Alcoi-València.