Home Alcoi Nicolàs Sànchez, dels Contrabandistes, serà el Sant Jordiet als Moros i Cristians...

Nicolàs Sànchez, dels Contrabandistes, serà el Sant Jordiet als Moros i Cristians d’Alcoi 2023

149
0
SHARE

La segona Assemblea Ordinària de l’Associació Sant Jordi d’Alcoi ha fet un complet repàs de les Festes de Moros i Cristians del 2022 a la ciutat dels ponts, les primeres després de dos anys de pandèmia. Uns festejos que han sigut viscuts com mai i que han comptat amb la novetat de la crònica festera en format audiovisual. L’edifici del Viaducte ha acollit l’esdeveniment, que s’ha dut a terme en condicions de calor extrem dins l’auditori.

Dos dels principals punts de l’ordre del dia d’aquesta assemblea han estat el nomenament dels principals càrrecs de les Festes del 2023. Entre ells, el Sant Jordiet, que sempre alça una gran expectació. Enguany han sigut 14 els xiquets de pre comunió que han sigut inscrits. La bola daurada que ha extret l’anterior Sant Jordiet, Fernando Rius, ha deparat el nom de Nicolàs Sànchez per a representar al patró de la ciutat en les Festes vinents.

El jove Nico pertany, com els seus pares Luis i Àngela, a la Filà Contrabandistes, que ha esclatat d’alegria al conèixer el nom del nou Sant Jordiet. Feia més de dos dècades que aquesta filà no ostentava el càrreca. Nico estudia al col·legi La Salle, on ja ha rebut l’estima dels seus companys de classe durant un matí en el que s’ha vist envoltat de càmeres. És amant del futbol i les arts, tot i que practica l’hoquei. La seua principal il·lusió cara als Moros i Cristians de 2023 és llançar les fletxes des de damunt del cavall a la Bandeja. Nico debuta ja aquest diumenge en la processó del Corpus que recorrerá els carrers cèntrics d’Alcoi.

Càrrecs 2023

A banda del sorteig per a conèixer el nou Sant Jordiet, l’Assemblea de l’ASJ també ha proposat els càrrecs del 2023. Així, la Filà Creuats ostentarà la Capitania Cristiana en la figura de Jesús Mullor, mentre l’Alféres correrà a càrrec dels Alcodianos amb Miquel Jordà. Pel bàndol moro, la capitania estarà en mans dels Ligeros amb Salvador Micó, mentre l’alferesia serà per als Mudèixars en la persona d’Alfonso Caerols.

Dates de les Festes

L’assemblea també ha aprovat proposar a l’Ajuntament les dates del 22, 23 i 24 d’abril -les tradicionals- per a celebrar els Moros i Cristians de 2023. Així, les Entrades es celebrarien en dissabte, mentre el dia del patró seria en diumenge i els trons restarien per al dilluns.