Home Alcoià Diputació aprova el major pressupost de la seua història amb 295M€ amb...

Diputació aprova el major pressupost de la seua història amb 295M€ amb inversions per valor de 134M€

0
SHARE

La majoria absoluta amb la que compta el PP a la Diputació d’Alacant ha permès aquest dimecres 7 de febrer l’aprovació del pressupost de l’ens provincial per a l’any 2024. Una votació en la que el Govern provincial aspirava a la unanimitat després d’acceptar esmenes de l’oposició per valor de 2M€. No obstant, el document només ha comptat amb el suport dels conservadors i el vot en contra de la resta de formacions.

Diputació comptarà enguany amb el major pressupost de la seua història amb 295M€, un 4% superior al de l’any passat. Els augments afecten a totes les partides pressupostàries, sent la prioritat el suport als 141 municipis alacantins. El document preveu, a més, un superàvit proper als 18M€ si es compleixen les previsions dels populars.

Elevat percentatge d’inversions

Prop de la meitat del pressupost provincial per al 2024 estarà destinat a inversions. En total seran pro de 134M€ els que vagen orientats a cobrir les necessitats de les localitats alacantines en matèries com infraestructures, Medi Ambient, aigua o arquitectura.

Una de les partides que més han augmentat el seu pressupost és la d’Emergències, que ascendeix a més de 41M€, un 13% més que en 2023.