Home Alcoià El servei de recollida d’olis usats del Consorci CREA dona inici a...

El servei de recollida d’olis usats del Consorci CREA dona inici a la localitat de Monòver

309
0
SHARE
Diverses autoritats del consorci amb el contenidor d'oli en Monòver.
Diverses autoritats del consorci amb el contenidor d'oli en Monòver.

Aquesta setmana s’ha iniciat la instal·lació dels 194 contenidors de recollida selectiva d’oli domèstic usat a la via pública dels municipis adherits al servei ofert pel Consorci de residus CREA. Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració del servei a la localitat de Monòver, on s’han visitat els contenidors acompanyats de l’educadora ambiental del consorci a la localitat, que serà la responsable de desenvolupar les campanyes de conscienciació ciutadana sobre l’ús d’aquests beneficis tant socials com mediambientals.

El servei té una ràtio d’un contenidor per cada 947 habitants, una de les més altes de la Comunitat Valenciana. Els olis usats recollits seran tractats convenientment en plantes autoritzades per evitar-ne l’afecció al medi ambient i afavorir-ne la valorització. Els olis usats seran transformats en biocombustibles, fomentant alternatives sostenibles als combustibles fòssils convencionals, reciclant-se així el 100% de l’oli recollit.

12 dels 14 municipis que formen part del consorci s’han adherit a aquest servei: Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, Camp de Mirra, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, Salines, Sax i Villena. Els contenidors seran col·locats en llocs visibles i bon accés i no tindran límit d’horaris per facilitar-ne l’ús a la ciutadania, ja que els olis usats són altament contaminants, un sol litre del qual pot deixar inservible 1.000 litres d’aigua. Per això es pretén fer una recollida selectiva eficaç que tinga gran importància a nivell mediambiental.

El president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha destacat que “amb la implementació d’aquest servei, molt reclamat per la ciutadania, complim diversos objectius. A més d’evitar la contaminació de l’aigua, n’afavorim la transformació en biocombustibles i els ingressos que percebem es reinvertiran en projectes mediambientals de l’àrea del consorci. D’aquesta manera, tots en sortim beneficiats cuidant alhora el medi ambient”.