Home Banyeres El Consorci CREA estableix noves iniciatives a Banyeres, Onil i Castalla per...

El Consorci CREA estableix noves iniciatives a Banyeres, Onil i Castalla per a disminuir la creació de residus de la zona

384
0
SHARE
Reforma de l'ecoparc de Biar
Reforma de l'ecoparc de Biar

Els òrgans de govern del Consorci de residus CREA han aprovat a la junta general d’avui el projecte constructiu que permetrà la modernització i la remodelació integral de l’ecoparc de Banyeres de Mariola. Això ho adequarà a la normativa vigent i millorarà el servei que presta a la ciutadania.

Un altre dels assumptes importants ha estat l’aprovació d’un servei de manteniment per a les 27 illes de compostatge comunitari en implantació a l’àrea de gestió del consorci. La finalitat és garantir les millors condicions per elaborar un compost de qualitat. Es tracta d’un projecte ambiciós que convertirà el consorci en un referent a nivell autonòmic.

D’altra banda, amb la incorporació de Castalla al servei d’educació ambiental del consorci ja són deu els municipis consorciats que disposen d’educadors ambientals per dur a terme tasques de sensibilització i informació a la ciutadania relacionades amb la gestió adequada i sostenible de residus. Així, l’equip d’educació ambiental s’incrementarà a 9 especialistes a temps complet.

Finalment, a partir de l’1 de setembre, Banyeres de Mariola i Onil s’incorporaran al servei consorciat de recollida selectiva de roba usada i altres residus tèxtils, un altre dels projectes del consorci que ampliaran els municipis participants.