Home Alcoi La Policia Local d’Alcoi imparteix una campanya d’educació viària als centres educatius...

La Policia Local d’Alcoi imparteix una campanya d’educació viària als centres educatius de la ciutat

0
SHARE
Campanya d'educació viària amb xiquets
Campanya d'educació viària amb xiquets

La Policia Local d’Alcoi ha dut a terme durant el curs 2021/22 la seua tradicional campanya de formació i sensibilització. Una campanya que s’ha caracteritzat per la represa de totes les activitats a nivells previs a la pandèmia i a la participació de pràcticament els mateixos centres educatius que abans d’introduir les mesures de prevenció de la Covid.

2.828 estudiants provinents dels centres CP Romeral, CP Sant Vicent, CP Horta Major, CP Miguel Hernández, La Salle, Salesians Sant Vicent Ferrer, Sant Roc, Paules, Santa Ana, Esclaves, Carmelites, CPEE Tomás Llácer, IES Andreu Sempere i IES Pare Vitòria han participat en 124 actuacions. A aquests, cal sumar set alumnes de l’escola Velorecicla d’Agres i cinc persones de Creu Roja Alcoi.

Continguts de la campanya

Els continguts han estat adaptats als diferents cicles educatius. En Infantil i Primària s’obté un coneixement dels diferents elements que componen l’entorn pròxim o les funcions de les normes i els senyals de circulació dels vianants. A partir de quart de Primària i durant l’ESO s’ha incidit en la informació sobre els Vehicles de Mobilitat Personal, diferenciant entre els patinets amb motor o sense, la bicicleta i el ciclomotor.

La campanya ha estat també marcada per l’aparició a Alcoi dels patinets elèctrics de lloguer. L’equip que duu a terme el curs ha adaptat aquest tema després d’observar el gran nombre d’infraccions de trànsit que es cometen per desconeixement de l’ordenança municipal i de les normes estatals.

També s’han centrat en l’ús de les noves tecnologies i com utilitzar-les de manera segura tant quan som vianants com quan anem en un vehicle, la relació entre la velocitat dels vehicles i la supervivència dels implicats en accidents, així com les causes i conseqüències dels mateixos o els perills del consum d’alcohol i drogues.

Perquè es important la campanya?

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, incideix en “la implicació d’un dels cossos policials amb major experiència en Seguretat Viària de tot l’Estat”, que amb el seu treball “contribueixen a formar als actuals vianants i conductors del futur, transmetent-los els valors del respecte i l’apreciació de la pròpia vida i de la dels altres”.

Els responsables de la Policia Local destaquen el bon acolliment per part d’alumnat i professorat, l’haver aconseguit dur a terme les accions en un entorn amb totes les mesures de seguretat sanitària necessàries o la introducció de nous projectes, com el de la “Fada de les Normes” en Infantil. Remarquen, a més, el primer contacte amb Creu Roja per a realitzar posteriors actuacions amb grups minoritaris.