Inici Alcoià El Consorci de residus 7-A2 habilitarà tres nous ecoparcs per a poblacions...

El Consorci de residus 7-A2 habilitarà tres nous ecoparcs per a poblacions de l’Alcoià i El Comtat

568
0
COMPARTIR

Al llarg del passat cap de setmana, els municipis integrants del Consorci de Residus 7-A2 s’han donat cita a Xixona per a buscar solucions a la generació de residus a les localitats a les que presta servei. Aquest ens gestiona la brossa a la planta de Pedra Negra, a la pròpia Xixona, on arreplega els residus de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i l’Alacantí. Una jornada ha tracta d’analitzat en clau tècnica les solucions a aquest important problema per a la sostenibilitat.

Una de les mesures que el consorci enllestirà amb els ulls posats en l’horitzó 2030 és crear fins a 3 ecoparcs nous a altres tantes poblacions de la muntanya alacantina. Alcoi, Cocentaina i Beniarrés seran els municipis interiors on es creen aquestes infraestructures, destinades a seleccionar els residus per a optmitzar el seu reciclatge i reutilitzament. En el cas d’Alcoi, la nova infraestructura serà ubicada prop de l’actual, en l’entor del camí.

A banda dels ecoparcs fixes a aquestes 3 poblacions de la muntanya, també sen milloraran altres 3 a la zona. Serà a Ibi, Muro i Benilloba, on s’escometran treballs per a preparar aquestes infraestructures per a que desenvolupen com cal la seua funció. Dos mesures a les que s’afegirà una tercera, com és la creació de 6 ecoparcs mòbils que recorreran les localitats menys habitades de les 3 comarques, la majoria d’elles localitzades al Comtat. En total, el consorci té previst invertir més de 5,5 milions en desenvolupar aquests projectes.

Tot i que el perìode d’aplicació d’aquestes mesures és de 20, els ajuntaments implicats treballen per a reduir els temps. A algunes poblacions també s’implantaran composteres, que en casos com el d’Agres han davallat la despesa en residus, ja que els orgànics no van a la planta de Xixona sinó als camps de la localitat.