Home Muro La Protectora d’Animals de Muro es declara en vaga en no rebre...

La Protectora d’Animals de Muro es declara en vaga en no rebre diners per als gats abandonats

1090
0
SHARE

Bona part de les localitats de l’interior alacantí no compta amb la seua pròpia protectora d’animals. Aquest fet provoca que, les que no en tenen, hagen de conveniar l’atenció als animals abandonats que es troben al seu casc urbà. No es tracta d’una opció, sinó que és la legislació autonòica la que obliga als consistoris a assolir aquesta responsabilitat. Una responsabilitat que té els seus costos per a les arques municipals.

Uns costos, que, segons denuncia la Protectora d’Animals Potes i Arrels de Muro, no esta disposat a assolir l’Ajuntament de la població del Comtat. Segons un comunicat d’aquest ens, després de la reunió mantinguda amb els responsables municipals, aquests els van traslladar a finals d’octubre que no podien fer-se càrrec econòmicament dels gats, però sí dels gossos. Tant uns com altres són portats a la protectora de Gandia davant la manca d’infraestructures a Muro

Aquest situació ha suposat un cert revòl a la vila murera. A dia de hui, sempre segons la pròpia protectora, solament hi han 18 gats atesos per l’ens. Xifra que contrasta amb els 100 que s’atenien a Muro mentre estava actiu el conveni amb la protectora d’Ibi. La manca d’una infraestructura d’aquestes característiques a la població del Comtat -a l’espera de l’alberg mancomunat- lastra l’acció de la protectora, que es nodreix de 500 euros de subvenció municipal i de la tasca dels seus voluntaris. Les despeses per a atendre als gats abandonats -sempre després de la pertinent comunicació per part de la Policia Local- són prou superiors a aquest finançament, que han d’afrontar els propis voluntaris, tal i com denuncien.

Per aquests motius, la protectora murera s’ha declarat en vaga i no prestarà atencions fins que siga desconvocada. Ara bé, pel moment s’han produït acusacions cap a la protectora -segons han publicat en altre comunicat- de fer política amb aquest tema. Ells, per la seua banda, afirmen que sols lluiten pels interessos dels gats abandonats a Muro.