Home Alcoi La muntanya es mobilitza contra la violència masclista tractant d’implicar als més...

La muntanya es mobilitza contra la violència masclista tractant d’implicar als més menuts

952
0
SHARE

La celebració del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere ha coincidit amb el darrer assassinat perpetrat per aquesta lacra. Són 52 dones les que ja han mort en 2019 per aquesta causa, més que en 2018. Per això, a poblacions com Alcoi o Ibi s’han dut a terme actes per a conscienciar als més joves de la necessita d’acabar amb aquest tipus de violència. Tot en un context enrarit per l’aparició de discursos polítics que inciten a l’odi contra aquesta lluita.

Com cada 25 de novembre, el món sencer commemora el Dia Mundial Contra la Violència de Gènere. Una efemèride que busca donar visibilitat als casos de maltractament contra les dones pel simple fet de ser-ho. Enguany ja són 52 les dones que han mort a mans de les seues parelles o ex parelles, la darrera d’elles el mateix matí en que es commemora la lluita contra aquesta lacra social. I tot en el context de pujada de forces polítiques que aposten per trencar un pacte que té l’acord unànime de la resta de formacions i amb un discurs que tergiversa les dades reals.

Aquesta commemoració ha omplert a Alcoi la Plaça d’Espanya. Allí s’han donat cita centenars de persones per a reivindicar la fi de la violència patriarcal contra les dones i retre homenatge a les que han perdut la vida per ella. L’amor, denuncien, no pot ser imposat, i per això s’ha prestat especial atenció a que els escolars de la ciutat estiguen presents. Fer que les noves generacions entenguen que homes i dones són iguals, i que ningú pot ser obligat a estimar mitjançant la violència és un dels objectius d’una concentració que compta inclús amb banda sonora.

Altra de les poblacions que s’ha mobilitzat contra la violència de gènere és Ibi. Allí, els representants municipals han llegit un manifest que enguany té una important novetat. Ha sigut redactat pels alumnes dels centres educatius de la població i traça les línies per a conscienciar-los amb la resolució pacífica de problemes, més encara en l’àmbit sentimental. L’augment de casos de violència masclista registrat enguany en sectors poblacionals com els adolescents i les persones majors han portat a seguir aquesta línia. Conscienciant als més joves, creuen des de l’Ajuntament d’Ibi, es pot acabar amb aquesta lacra.

La major part de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han dut a terme actes per a visibilitzar el maltractament com a una realitat social a eradicar en ple segle XXI.