Home Alcoià El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans...

El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen

742
0
SHARE

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

El territori valencià està dividit en diverses àrees geogràfiques en les que actuen els diferents consorcis zonals de recollida de residus, sense que aquesta divisió coincidisca amb els territoris que avarca cada comarca. En el cas de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, aquest servei es presta conjuntament amb localitats de l’Alacantí, mentre que algunes poblacions com Ibi, Castalla i Onil porten els seus residus a altres zones i no a l’abocador de Xixona, com la resta de poblacions de la muntanya. Totes elles estan agrupades al Pla Zonal 7-A2.

Des de l’any passat, aquest consorci, que avarca fins a 37 poblacions, està treballant per a invertir en la planta de Pedra Negra, a Xixona. L’objectiu és millorar el tractament dels residus per a reduir les emissions contaminants, al temps que s’ha activat altra mesura per a conscienciar a la població de la necessitat de reciclar. Es tracta de l’habilitació d’un ecoparc mòbil que recorrerà les poblacions del consorci per a facilitar el reciclatge de fins a 40 elements, la majoria dels quals no poden ser reciclats als contenidors habituals.

L’ecoparc té també una funció formativa, i començarà cara al proper escolar curs escolar a recórrer els centres educatius per a convidar als menuts a reciclar. Però, a més, l’ecoparc compta amb una bàscula que pesa cada material a reciclar, amb la idea d’establir compensacions, ja siga en metàl·lic o amb descomptes en taxes, per a aquelles persones que més reciclen. Una mesura que s’aplica al centre d’Europa i que s’espera activar a les poblacions del consorci.

El bé que fan aquest tipus de mesures al medi ambient és suficient, afirmen des del consorci, per a activar plans de conscienciació que faciliten actuacions en favor de l’entorn.