Home Destacats El contacte social en Nadal dispara la incidència del coronavirus als vora...

El contacte social en Nadal dispara la incidència del coronavirus als vora 1.300 casos per cada 100.000 habitants a Onil

395
0
SHARE

Molt poques poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no han vist com les dades de la pandèmia repuntaven passats els Nadals. La d’Onil no és una d’elles. En les setmanes anteriors a les festes nadalenques, la vila de les nines va aconseguir aturar una situació que estava agreujant-se des de novembre, quan es va registrar un augment dels brots de coronavirus a la població.

Però el Nadal ha tingut efectes negatius en l’evolució de la pandèmia a la localitat. En la darrera actualització són 78 els positius per coronavirus registrats, que han posat en alerta a l’Ajuntament. De fet, les instal·lacions municipals tornen a tancar portes durant les properes com a mínim 2 setmanes per a evitar més contagis. A més, la incidència s’ha disparat fins als vora 1.300 casos/ 100.000 habitants a una població que ja ha perdut 24 dels seus veïns a causa del virus.

El Consistori colivenc, a més, ha demanat als seus veïns que s’autoconfinen i eviten a tota costa el contacte social per a tallar la cadena de contagis. L’Alcaldessa, Humi Guill, està en contacte permanent amb Sanitat Universal i no es descarta que es puga decretar el confinament perimetral de la població. Després de tot, la incidència a Onil és similiar a la d’Alcoi i Castalla quan van ser confinades perimetralment.

A banda, Guill ha alertat dels problemes que està tenint el Centre de Salut de la població per a comunicar tots els casos tal i com requereix la creixent incidència del coronavirus a Onil. Per això, des de l’Ajuntament demanen paciència a la població a l’hora de ser atesos.