Home Cocentaina Els contagis per coronavirus es multipliquen per 5 després del Nadal a...

Els contagis per coronavirus es multipliquen per 5 després del Nadal a Cocentaina

561
0
SHARE

La capital de la comarca del Comtat, la vila de Cocentaina, tampoc s’ha lliurat de l’augment de casos positius per coronavirus entre la seua població després del Nadal. Les recomanacions tampoc pareixen haver funcionat a la localitat a tenor de les dades que revela el monitoratge que du a terme Sanitat Universal, i que estableix en 75 els contagis detectats des del passat divendres 8 de gener.

La vila comtal havia mantingut un ritme més o menys constant de positius per coronavirus des de l’inici de la pandèmia per davall dels 10 casos per actualització. Una mitjana que, com a quasi tot el Departament de Salut d’Alcoi, ha anat pujant des de desembre. La d’aquest dimarts 12 de gener xifra en 75 els nous positius detectats, rècord absolut de la pandèmia a Cocentaina i xifra que multiplica per 5 les anteriors registrades.

Pel moment, l’Ajuntament de Cocentaina no ha anunciat mesures extraordinàries com demanar l’autoconfinament de la població ni el tancament de les instal·lacions municipals. No obstant, la incidència acumulada del coronavirus s’ha elevat per damunt dels 900 casos/100.000 habitants, pel que no es descarta que aquestes restriccions entren en vigor a no massa tardar. Cal recordar que l’evolució negativa de la pandèmia anirà a pitjor durant les properes setmanes.

La capital de Comtat té a hores d’ara 105 casos actius per Covid19 i ha perdut a 9 dels seus veïns a conseqüència de la pandèmia des del passat mes de març.