Inici Destacats Onil recorda als propietaris de terrenys rurals i forestals l’obligació de mantenir-los...

Onil recorda als propietaris de terrenys rurals i forestals l’obligació de mantenir-los nets contra el risc d’incendis

434
0
COMPARTIR

La neteja de terrenys rurals i forestals en ares de prevenir la proliferació d’incendis forestals és una obligació dels propietaris d’eixos terrenys. Es tracta d’una normativa regulada per Reial Decret des del 2015 i per la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana. Normes d’obligat compliment ara més que mai, després de que a principis d’any el temporal ‘Glòria’ deixara múltiples destrosses a la massa forestal de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

A les comarques hi ha poblacions que tenen característiques especials respecte als terrenys del seu terme municipal que es troben sobre àrees forestals. És el cas d’Onil, on la pràctica totalitat de la seua serra -protegida- és de titularitat privada. Un fet que obliga a que els propietaris hagen de dur a terme tasques de desbrossament per a impedir que hi haja excés de massa forestal cara a l’estiu.

El previsible increment de risc d’incendis serà enguany més perillós degut a les elevades quantitats de pluja caigudes en primavera i a la exhuberància dels matolls que han crescut gràcies a ella. Per això, des de l’Ajuntament colivenc reconament començar ja amb les tasques de desbrossament, sempre complint amb els períodes de crema. En cas de no disposar de sufientes mitjans per a dur a terme eixos treballs, existeixen empreses de biomassa dedicades a eixes tasques.

Es tracta d’una mesura orientada a protegir els terrenys forestals colivencs, la majoria dels quals són privats, pel que han de ser els propietaris que els que els mantinguen.