Inici Alcoià El Departament de Salut d’Alcoi detecta 31 nous positius i altra víctima...

El Departament de Salut d’Alcoi detecta 31 nous positius i altra víctima per Covid19 al llarg d’aquesta setmana

687
0
COMPARTIR

Les proves PCR dutes a terme a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla al llarg d’aquesta setmana han detectat 31 nous casos positius per coronavirus. La xifra duplica la de fa dos setmanes, i a pesar d’això, la muntanya és la zona amb menor incidència del virus a tota la província. Hi ha hagut que lamentar, a més, una nova víctima mortal de la Covid19 que s’ha registrat a Banyeres.

La segona onada de la pandèmia mundial de coronavirus continua situant a Espanya com un dels països més afectats de tota Europa. La proliferació de nous casos està provocant l’enduriment de les mesures de prevenció contra el virus, i a localitzacions com la Comunitat de Madrid es parla de tornar a un confinament estricte. És, per ara, l’única mesura que ha demostrat ser efectiva per a prevenir els nous contagis que estan multiplicant-se per tot el país. A la Comunitat Valenciana, la contractació de personal sanitari i rastrejadors ha impedit un agreujament al nivell d’altres autonomies més afectades per aquesta segona onada.

A pesar d’aquesta realitat, la xifra de nous contagis ronda els 700 per cada jornada a terres valencianes en aquesta setmana. Dades que, en el cas del Departament de Salut d’Alcoi, es redueixen fins als 31 nous positius detectats des del passat dilluns. Tot i això, són xifres que dupliquen les de fa 2 setmanes a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Així i tot, la muntanya alacantina registra la menor incidència de la Covid19 en quant a nous contagis de tots els departaments sanitaris alacantins.

Mentre a dia de hui a les comarques de l’interior alacantí existeixen 102 casos actius, a altres com el de l’Hospital General d’Alacant ascendeixen a 397. Altres, com el de Sant Joan tenen 280 casos actius per 235 al d’Elx, 227 a Oriola, 225 a Dénia o 215 a la Marina Baixa. Juntament amb el d’Alcoi, els departaments sanitaris menys afectats en la segona onada a la província d’Alacant és el d’Elx-Crevillent amb 189 casos actius a dia de hui.

Els 31 nous contagis detectats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han produït únicament a 7 poblacions de la zona. Són Alcoi amb 9 positius més aquesta setmana, Ibi amb 6, Castalla i l’Alqueria d’Asnar amb 4, Muro i Banyeres amb 3 i Cocentaina amb dos nous contagis. La xifra total de positius per PCR des del començament de la pandèmia a l’interior alacantí es situa en 763 persones, a les que cal sumar una nova víctima mortal registrada aquesta setmana a Banyeres.