Home Alcoi Generalitat destina en 2018 un 23,5% més de fons per a serveis...

Generalitat destina en 2018 un 23,5% més de fons per a serveis socials a la comarca de l’Alcoià

743
0
SHARE

Les inversions que la Generalitat escometrà enguany en l’àmbit del benestar social a la comarca de l’Alcoià s’incrementaran després de les retallades dels darrers anys de crisi econòmica. Fins a un 23,5% més de finançament, fregant els 2,8 milions d’euros, es la suma que rebran les poblacions de l’Alcoià, entre les que destaca Alcoi, que obtindrà 878.000 euros del total.

Durant la darrera dècada de crisi econòmica, una de les àrees afectades pel canvi de prioritats en la inversió de les administracions ha sigut la de benestar social. No ha sigut fins l’actual legislatura quan la tendència s’ha invertit, pel que durant la pitjor etapa de la crisi, la prestació de serveis socials ha recaigut majoritàriament en uns ajuntaments infrafinançats i sobre endeutats. Després d’anys en els que les ajudes a les famílies empobrides han caigut per part de Generalitat, que té les competències en aquesta matèria, ara les seues inversions remunten.

Així es desprèn de les inversions que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat per a la comarca de l’Alcoià cara a aquest 2018. La xifra d’aquesta partida ascendeix a vora 2,8 milions d’euros, un 23,5% més que la suma rebuda en 2017, quan es quedava en 2.240.000 euros. L’objectiu no és altre que recuperar els nivells d’ajudes que permeten als col·lectius més necessitats tindre accés a un mínim de benestar social. Tot dins de la corrent de municipalització de competències que Generalitat vol possibilitar als ajuntaments com a administració més propera.

El major percentatge de les inversions que Igualtat preveu per a l’Alcoià es queden a la capital comarcal: Alcoi. En aquesta població la inversió total enguany ascendeix a 878.000 euros pels 658.000 de 2017, registrant un increment del 33,3% en les subvencions. El Pla Concertat de Serveis Socials, l’oficina de migrants Pangea, el servei d’atenció a la família, les residències i centres de dia per a majors, el personal del departament o programes d’integració per a col·lectius amb dificultats són les principals línies d’actuació que rebran aquestes inversions autonòmiques.

La recuperació de les inversions en benestar és un dels objectius del Consell, que podria amb aquestes inversions alliberar la situació dels ajuntaments, obligats durant els darrers anys a fer grans esforços per a cobrir aquesta àrea.