Home Alcoi El festival de cinema d’animació ‘Animalcoi’, eix de l’oferta turística alcoiana a...

El festival de cinema d’animació ‘Animalcoi’, eix de l’oferta turística alcoiana a FITUR 2024

0
SHARE
Una de las conferencias de 'Animalcoi' en l'edició recentment desenvolupada a la ciutat.

Alcoi estarà present un any més en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a IFEMA Madrid del 24 al 28 de gener. En aquesta ocasió, el municipi promocionarà el festival de cinema d’animació ‘Animalcoi’, així com l’oferta de la ciutat com a destinació turística cinematogràfica. La presentació tindrà lloc dijous 25 de gener, a les 10.30h en l’espai Costa Blanca, on es projectarà un vídeo promocional de la quarta edició del certamen, que tindrà lloc al novembre de 2024.

En els seus tres anys en marxa, ‘Animalcoi‘ ha aconseguit fer-se un nom en el panorama internacional com a lloc de trobada per a professionals del sector audiovisual de l’animació. En l’edició de 2023 van competir 55 curtmetratges de 16 països de tot el món, amb un total de 872 assistents a les conferències i tallers que durant tres dies van pernoctar, van visitar i van consumir a la ciutat, convertint-se en potencials prescriptors del destí.

La Regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha subratllat la necessitat d’atendre una nova tipologia de turisme que no sols viatja per oci, sinó també per negocis, per formació o atret per l’oferta cultural que proporcionen les indústries creatives i en concret, les arts audiovisuals. “Promocionar un certamen cinematogràfic d’animació ja consolidat internacionalment com és ‘Animalcoi’, no sols serveix per a promocionar la ciutat a tots els nivells, sinó que, al mateix temps, contribueix a impulsar una veta de mercat pròpia, capaç de retindre talent i de generar noves oportunitats per als futurs emprenedors que s’estan formant”.

La Film Office, en l’origen

Alcoi Turisme explota des de fa anys la relació entre la indústria audiovisual i la turística. Per a promocionar la línia estratègica del denominat turisme cinematogràfic, es va crear Alcoi Film Office, entitat pública i sense ànim de lucre, la finalitat del qual és la de promoure, impulsar i fomentar el sector audiovisual de la ciutat d’Alcoi, atraient, incentivant, facilitant i donant suport al rodatge d’obres audiovisuals. L’objectiu és la posada en valor dels recursos de la ciutat, captant i donant suport al desenvolupament del major nombre possible de rodatges.

En aquest sentit, la regidora ha destacat no només els recursos patrimonials de la ciutat, que serveixen com a escenari de rodatge, sinò també l’experiència d’un sector turístic i empresarial especialitzat o el privilegi de comptar amb una formació qualificada específica en animació audiovisual, com la que oferix l’Escola Superior d’Art i Disseny (EASD).

A més de promocionar ‘Animalcoi’ en FITUR, Alcoi comptarà amb informadors turístics en l’espai Costa Blanca durant tota la fira. D’altra banda, l’oficina de Turisme aprofitarà el certamen per a mantindre diferents reunions amb professionals del sector.