Home Banyeres El film de plàstic provinent de tres localitats de la Foia serà...

El film de plàstic provinent de tres localitats de la Foia serà reaprofitat per a fabricar mobiliari sostenible

0
SHARE
Responsables del Consorci CREA visiten la màquina que transforma el film de plàstic.

La planta de tractament de residus de Villena incorpora des d’aquesta setmana una nova premsa per a plàstic film que complementa, juntament amb la captadora de plàstic film, aquesta línia de tractament dun tipus de residu que té habitualment una difícil valorització posterior. La nova maquinària, instal·lada pel consorci, ha suposat una inversió total de 92.000 euros.

Amb això, tot el plàstic film que rep la planta -que puja a més de 500 tones a l’any- és reconduït al projecte d’Economia Circular desenvolupat pel consorci, que permet donar una segona vida útil a aquest residu, mitjançant la creació de mobiliari urbà de fusta plàstica 100% sostenible. Amb aquesta fusta plàstica generada a través d’aquests residus, es poden generar multitud d’objectes de gran utilitat: bancs, passarel·les, papereres, aparca-bicicletes, cartelleria informativa, baranes…

A més, ‘Integrados’, que ja va ser premiada com a millor projecte d’innovació social a nivell nacional per la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa Impuls), compleix un fi social en integrar al procés de producció del mobiliari de fusta plàstica a persones amb discapacitat i problemes de salut mental, en un projecte innovador i sostenible i en unes condicions de treball dignes.

Model d’economia circular sostenible i integrador

El president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, ha assenyalat que “és admirable veure com els projectes van prenent cos i creixen any rere any consolidant un model d’Economia Circular sostenible i integrador a nivell tant mediambiental com social, amb el propi entorn i amb les persones en risc d’exclusió de la nostra pròpia àrea de gestió”.